(VIDEO) GLEDAJTE UŽIVO EVAKUACIJU: OPŠTE RASULO Požari i eksplozije cele noći drmali Džunglu
Foto: Reuters

Vatrena noć

(VIDEO) GLEDAJTE UŽIVO EVAKUACIJU: OPŠTE RASULO Požari i eksplozije cele noći drmali Džunglu

Planeta -

KALE - U migrantskom logoru Džungli u francuskom lučkom gradu Kaleu, koji su vlasti počele da ruše, protekle noći izbilo je nekoliko požara, a u jednom od njih je povređen jedan sirijski migrant nakon što je eksplodirala boca sa gasom.

Ovde možete uživo da gledate evakuaciju Džungle.

Požari u ovom improvizovanom logoru, iz kojeg se od ponedeljka evakuišu migranti, počeli da izbijaju u utorak uveče, a pojačali su se između 00:30 i 03:00 sati, naročito na ulazu u logor, saopštile su vlasti Pa-de-Kalea, prenosi Figaro.

U tom vremenskom periodu eksplodirale su najmanje dve boce sa gasom, zbog čega je veći broj ljudi morao da beži iz Džungle.

Požare su gasili vatrogasci iz Kalea i obližnjih gradova, u pratnji policijskih snaga, navode lokalni zvaničnici.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Evakuisali smo između 150 i 200 migranata, pre svega Avganistanaca i Sirijaca, a među njima i 15-ak dece koja su odvedena u Privremeni prijemni centar", rekao je komesar policije u Kaleu Patrik Vise-Burdon.

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 dece smešteno u Privremeni prijemni centar, prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova i za stambena pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja