VLADIMIR PUTIN: Da li su SAD banana republika? Amerika je velika sila! Ispravite me, ako grešim...
Foto: Ap

Predsednik Rusije

VLADIMIR PUTIN: Da li su SAD banana republika? Amerika je velika sila! Ispravite me, ako grešim...

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da su navodi o pokušaju mešanja Moskve u predstojeće američke predsedničke izbore hakovanjem političkih institucija u SAD, "histerija".

"Broj mitskih, izmišljenih problema uključuju histeriju - ne mogu da nađem drugu reč - koja je izbila u SAD o uticaju Rusije na izbore za američkog predsednika", rekao je on na sastanku sa politikolozima u debatnom klubu Valdai u Sočiju.

Putin je zapitao da li iko ozbiljno misli da Rusija može da utiče na izbor američkih građana, prenosi AFP.

"Da li su SAD neka vrsta banana republike? SAD su velika sila. Molim vas ispravite me, ako grešim", rekao je Putin izazvavši smeh u publici.

On je rekao da njegovi pokušaji da postigne dogovor sa američkim predsednikom Barakom Obamom o okončanju krvoprolića u Siriji nisu urodili plodom, navodi TAS S.

"Ujedinjen front za pobedu nad terorizmom zapravo nije stvoren. U Vašingtonu je bilo snaga koje su dale sve od sebe da spreče dogovor", rekao je Putin.

Podsetimo, hakeri za koje se predpostavlja da rade za rusku obaveštajnu službu izveli su seriju sajber napada a mete su im bili Njujork Tajms i druge medijske kuće u SAD.

Napadi koji su primećeni u poslednjih meseci su pod istragom FBI i ostalih američkih bezbednosnih agencija. Istražitelji veruju da je ruska obaveštajna služba iza ovih napada a da hakeri ciljaju novinske kuće kao deo serije napada među kojima su napali i Demokratsku stranku, sanzaje CNN.

FBI nije želeo da komentariše ova saznanja.

U julu je javljeno je da su hakeri povezani sa ruskom vladom upali u kompjutersku mrežu Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) i došli do čitave baze podataka o najizglednijem kandidatu

(Tanjug/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track