(VIDEO) RUSIMA STIŽE POJAČANJE: Teško naoružani razarač krenuo iz Sevastopolja ka Siriji!
Foto: Youtube

Smetlivi

(VIDEO) RUSIMA STIŽE POJAČANJE: Teško naoružani razarač krenuo iz Sevastopolja ka Siriji!

Planeta -

Rusija je ka Siriji poslala brod razarač "Smetlivi", kako bi se priključio borbenoj grupi Ruske mornarice koja se tamo nalazi nekoliko meseci.

Teško naoružani brod napustio je krimsku luku Sevastopolj, saopštio je ruski vladin dnevni list "Rosiskaja gazeta", preneo je Rojters.

Novinska gencija "Raptli" koja emituje video materijale, a za koju Rojters navodi da je finansira ruska vlada, javila je da ovaj brod prvo ide u grčku ruku Pirej gde će prisustvovati događaju vezanom za obeležavanje rusko - grčke godine kulture, odakle će isploviti 2. novembra.

Podsetimo, brodska grupa na čelu sa nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“ i nuklearnom krstaricom „Petar Veliki“ nedavno je započela pohod ka Sredozemnom moru, navodi se u saopštenju pres-službe Severne flote.

"U skladu sa planom borbene obuke pomorske flote Rusije, 15. oktobra počeo je pohod grupe nosača aviona Severne flote u oblast severoistočnog Atlantika i Sredozemnog mora", navodi se u saopštenju.

Zbog novonastale situacije britanska mornarica je podigla uzbunu. Naime dva britanska ratna broda, HMS Dankan i HMS Ričmond, biće hitno pokrenuta kako bi presrela rusku flotu u slučaju da uplovi u njene vode.

"Pratićemo ih kroz područje koje podleže našim interesima", reko je portaprol ministarstva odbrane Velike Britanije.

Ako ruska flota uđe u Lamanš, to bi značilo da će ploviti na samo jedne milje od britanske obale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track