AMERIČKI MEDIJI: Mejlovi Klitonove otkriveni u istrazi o pedofilskom skandalu!
Foto: Reuters

Nove činjenice

AMERIČKI MEDIJI: Mejlovi Klitonove otkriveni u istrazi o pedofilskom skandalu!

Planeta -

Mejlovi demokratske kandidatkinje za predsednicu SAD Hilari Klinton, zbog kojih je FBI najavio mogućnost ponovne istrage protiv nje otkriveni su tokom federalne istrage zbog SMS poruka seksualnog karaktera koje je bivši kongresmen Entoni Vajner slao 15-godišnjoj devojci, saznaju američki mediji.

"Ej-Bi-Si njuz" navodi da je reč o maloletnoj devojci iz Severne Karoline, a "Si-Bi-Es" izveštava da su mejlovi Klintonove pronađeni u laptopu koji su zajedno koristili Vajner i njegova supruga Huma Abedin, dugogodišnja saradnica Klintonove, sa kojom se Vajner razišao.

Klintonova je izjavila da je njen predizborni tim čuo za "glasine" o vezi Abedinove, Vajnera i novih mejlova, ali je navela da u timu "ne znaju čemu da veruju".

"Za sada, vaša procena je dobra koliko i moja i ja ne mislim da je to dovoljno", rekla je demokratska predsednička kandidatkinja.

Ona je, u vezi sa jučerašnjim pismom republikanskom vođstvu Kongresa direktora FBI Džejmsa Komija, kojim je najavio mogućnost nove istrage protiv Klintonove zbog korišćenja privatnog servera za slanje poverljivih mejlova tokom obavljanja funkcije državne sekretarke SAD od 2009. do 2013, kazala da je “uverena” da rezultati obnovljene istrage "neće promeniti zaključak donet u julu" ove godine kada je istraga obustavljena.

"Mi ne znamo činjenice, zbog čega pozivamo FBI da objavi sve informacije koje ima. Čak je i (FBI) direktor (Džejms) Komi naveo da ova nova informacija možda neće imati značaja, prema tome dajte je", kazala je Klintonova juče na predizbornom mitingu u De Mojnu u Ajovi.

Kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Donald Tramp nazvao je "najvećim političkim skandalom od Votergejta" mogućnost ponovne istrage FBI protiv njegove demokratske rivalke Hilari KIlinton u vezi njenog korišćenja privatnih mejlova tokom vođenja Stejt departmenta.

Na predizbornim mitinzima u saveznim državama Nju Hempšir, Mejn i Ajova Tramp je žestoko napao Klintonovu kao korumpiranu liderku kojoj se ne može verovati, a istovremeno je ublažio tvrdnje da je politički sistem u SAD namešten protov njega, prenosi Rojters.

Tramp je u poslednja tri meseca više puta napao direktora FBI Džejmsa Komija zbog toga što nije pokrenuo proces protic Klintonove zbog načina na koji se odnosila prema poverljivim informacijama dok je bila američka državna sekretarka od 2009. do 2013. Sada je odjednom okrenuo priču i novu najavu FBI uporedio sa poznatim skandalom iz 70-godina prošlog veka SAD koji je na ostavku naterao predsednika Ričarda Niksona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track