POVRATAK UBICE DEČJEG LICA: Sa 12 godina zločinom zgrozio naciju, uskoro bi mogao biti na slobodi
Foto: Printscreen Yt

Zbog dobrog vladanja biće oslobođen kazne

POVRATAK UBICE DEČJEG LICA: Sa 12 godina zločinom zgrozio naciju, uskoro bi mogao biti na slobodi

Planeta -

Pol Džindžerič, tinejdžer iz Indijane koji je bio osuđen na 25 godina u zatvoru zbog pomaganja prijatelju kod ubistva njegovog očuha kada je imao samo 12 godina, mogao bi da za tri meseca bude pušten na slobodu

Džindžerič, koji danas ima 18 godina, zbog dobrog vladanja i učestvovanja u raznim programima rehabilitacije, za 90-ak dana mogao bi na slobodu iako je bio saučesnik u strašnom ubistvu.

Slučaj Pola Džindžeriča datira još iz 2010. godine kada je kao 12-godišnji školarac sa svojim prijateljom, tada 15-godišnjim Koltom Landijem, skovao plan za ubistvo Landijevog očuha Danera.

Duo je prvobitno imao plan da pobegne, ali kada je Daner pokušao da ih zaustavi dobio je četiri metka u telo. Za razliku od Džindžeriča, Landi je celu svoju kaznu proveo u pravom zatvoru, a tamo će provesti najmanje još šest godina.

Džindžerič će pak posle godina provedenih u maloletničkom zatvoru godinu dana provesti u kućnom pritvoru, uz 10 godina uslovno.

Inače, on je verovatno najmlađa osoba u Indijani kojoj se sudilo kao odraslom.

"Znam da sam počinio grozan zločin i zbog toga se iskreno kajem", izjavio je na sudu u petak.

Njegov advokat Monika Foster kaže kako je njen klijent u pet godina provedenih u ustanovi za maloletnike otplatio svoj dug društvu.

"Tamo je maturirao a pomago je i ostalim zatvorenicima kod učenja. Takođe, završio je sve rehabilitacione tečajeve", naglasila je Foster.

Ipak, njeno oduševljenje Polovom rehabilitacijom ne deli i porodica ubijenog Danera. Oni nisu prisustvovali izricanju kazne u petak, ali u pređašnjem obraćanju sestra žrtve, Kim Vilson, rekla je kako još uvek očekuje dečakovo izvinjenje.

"Pol, ovo se nije dogodilo tebi i ti nisi žrtva", jasno je poručila sestra ubijenog.

(Jutarnji/ Indy Star)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track