SIN RUSKOG TAJKUNA IZBO DEVOJKU 25 PUTA: Ali reči njegovih roditelja su tek razbesnele javnost
Foto: Youtube/Printscreen

Osuđen za gnusni zločin

SIN RUSKOG TAJKUNA IZBO DEVOJKU 25 PUTA: Ali reči njegovih roditelja su tek razbesnele javnost

Planeta -

Mark Konkov (17), sin ruskog tajkuna Igora Konkova iz Novosibirska, osuđen je na deset godina zatvora zbog okrutnog ubistva svoje bivše devojke 16-godišnje Karine Zalesove.

Konkov je nožem Karinu izbo 25 puta u lice i vrat. Njegovi ljuti roditelji nisu pokazali ni trunku saosećanja prema porodici žrtve, već su kazali kako ona nije trebalo da se petlja s njihovim sinom jer je iz niže društvene klase.

Građevinski tajkun kazao je i kako uopšte nije reč o "posebno okrutnom ubistvu", iako je njegov sin Karinu izbo 13 puta u lice i 12 puta u vrat, dok ju je pre toga udarao pesnicima i tvrdim drvenim predmetom.

"Nema tu posebne okrutnosti. Gledao sam njeno mrtvo telo i izgledala je normalno. Mi smo iz različitih staleža i niko je nije pozvao u našu kuću. Došla je sama", rekao je njegov otac, što je izazvalo bes javnosti.

Prijatelji devojke i mladića su kazali kako je Konkov pozvao Karinu u svoju kuću u avgustu prošle godine zapretivši da će se ubiti ako to ne učini. Kada su se našli Konkov je počeo da je udara pesnicama i drvenim predmetom pa je potom prešao na nož. Njegov otac je čak pokušao javnost da uveri u priču da se par dogovorio da izvrši samoubistvo, ali su forenzički nalazi pokazali kako se Karina očajnički borila protiv napadača. Čak je to opovrgnuo i njegov sin tokom svedočenja.

"Samo sam je ubio. Nije bilo nikakvog dogovora o samoubistvu", rekao je.

Ovaj slučaj izazvao je i masovne proteste u tri grada (Moskva, Novosibirsk i Sankt Petersburg) nakon što se pročulo da bi slučaj mogao da se zataška, a tajkunovom sinu određen kućni pritvor. Posle protesta Konkov je prebačen u zatvor.

Psihijatrijski testovi pokazali su da je bio duševno zdrav kada je počinio ovo stravično ubistvo. Konkov je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora za svoje godine.

(siberiantimes.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja