BOLESNA ODLUKA NEMAČKOG SUDA: Devojčica sme da nastavi dvogodišnju vezu sa 3 puta starijim ujakom
Foto: Profimedia

Pravosuđe

BOLESNA ODLUKA NEMAČKOG SUDA: Devojčica sme da nastavi dvogodišnju vezu sa 3 puta starijim ujakom

Planeta -

Nemački sud odlučio je da dozvoli nastavak veze, uključujući i seksualnu, jedne učenice od 16 godina sa njenim tri puta starijim ujakom.

Tinejdžerka iz Brandenburga u vezi je sa ujakom (48) od već dve godine, a par je pobegao prošle godine što je dovelo do policijske potrage.

Pošto su pronađeni na jugu Francuske i vraćeni u Nemačku, sud je odlučio da će tinejdžerka moći da ostane sa svojim "dečkom" jer bi sudska zabrana bila "pretnja dobrobiti deteta".

Njeni roditelji su je slali u psihijatrijsku kliniku na nekoliko nedelja pokušavši da je nateraju da se predomisli. Ali ona je puštena nakon što je uspela da dobije branioca, koji je oslobodio i podneo pravni akt kako bi joj bilo dozvoljeno pravo na odnos po sopstvenom izboru.

Apelacioni sud Brandenburga je potvrdio presudu u korist para. Predsedavajući sudija je rekao da je važno da njihov odnos ne bude "u tajnosti" dodajući da je zabrana ljubavi pretnja dobrobiti deteta.

U presudi, sud je naveo da Žozefina ima jasne stavove i prioritete, koji je takođe potvrdila i zahtevala.

U odluci se navodi da devojka ima "inteligenciju iznad proseka" i da je brzo shvatila dosta toga što želi u životu.

Mišljenje suda je uprkos tome što "odnos može biti nepoželjan i socijalno odbačen, nije zabranjen".

U Nemačkoj je starost za seksualnu saglasnosti 14 godina, kao u većini evropskih zemalja, dok osoba starija od 21 ne može da ima odnose sa nekim ko je mlađi od 15 godina.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track