MEDVEDEV BRUTALNO ISKREN: Svejedno nam je ko će biti predsednik SAD
Foto: Fonet Ap

Rusija ne utiče na izbor

MEDVEDEV BRUTALNO ISKREN: Svejedno nam je ko će biti predsednik SAD

Planeta -

MOSKVA - Nijedna zemlja na svetu, pa ni Rusija, nije sposobna da utiče na rezultate predsedničkih izbora u Americi, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev, dodavši da je Moskva spremna za saradnju sa svakim izabranim američkim liderom i zainteresovana za normalizaciju odnosa sa SAD."Mislim da je nemoguće uticati na ishod američkih izbora jer njega određuje narod SAD.

To je veoma velika država, veoma moćna, ključni igrač, kako se kaže. I nijedna zemlja nije sposobna da utiče na te rezultate“, rekao je Medvedev u intervjuu Drugom televizijskom kanalu Izraela, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, odnosi Rusije i SAD su zbog onoga što se događa u Ukrajini, zahvaljujući trudu administracije predsednika Baraka Obame, pali "ispod crte".

Foto: Beta
Foto: Beta

"To nije naša krivica ni naš izbor. Zainteresovani smo za to da ovi odnosi budu normalni, ali još jednom naglašavam da nam je u krajnjoj meri potpuno svejedno ko će biti predsednik“, rekao je ruski premijer.

Govoreći o odnosima s Amerikom, ruski premijer je priznao da su oni na veoma niskom nivou, bez presedana."Nije važno ko će biti na čelu administracije SAD, republikanci ili demokrate, oni se u svakom slučaju pridržavaju prilično bliskih stavova u osnovnim spoljnopolitičkim prioritetima. Mada, naravno, oni mogu da se menjaju“, dodao je Medvedev.Rusija se, prema njegovim recima, s mirom odnosi prema optužbama da je umešana u američku izbornu kampanju, jer su izjave tog tipa primitivne i ne daju rezultate.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

„Stvar je u tome što je to donekle čudno. Zbog čega, direktno ću odgovoriti: američka politička mašina je veoma moćna, ona se aktivno meša u političke procese na svim kontinentima. I oni smatraju da je to potpuno normalno i moguće“, rekao je Medvedev.

On je Vašingtonu poručio da bi bolje bilo da se usredsredi na rešavanje unutrašnjih zadataka, a ne da traži neprijatelje u Rusiji ili nekoj drugoj zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track