Splićani neće gej paradu

Gradonačelnik Kerum

Splićani neće gej paradu

Planeta -
Kontroverzni prvi čovek Splita ocenio da je za građane najbolje da ne dođu da je gledaju

ZAGREB - Splićani su protiv predstojeće gej parade 9. juna u tom gradu, izjavio je Kontroverzni gradonačelnik Splita Željko Kerum, i ocenio da je za građane najbolje da ne dođu da je gledaju.

"Neka ih ignorišu, da vide da nisu dobrodošli", rekao je sinoć Kerum za Hrvatsku radioteleviziju.

Kerum je tako komentrisao odluku ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića, da se, što se policije tiče, ruta ovogodišnje parade neće menjati, odnosno da će se završiti na splitskoj rivi, uprkos odluci gradskih vlasti da povorka ne može da dođe na obalu.

Takvu odluku gradska vlast je opravdala zahtevima grupe građana koja je tražila zabranu gej parade, a oni su im udovoljili promenom rute parade, čemu su se oštro usprotivili organizatori splitske parade.

Upitan o najavi nekih ministara da će učestvovati u povorci, Kerum je odgovorio da se on tome protivi.

"Možda oni to vole, ja ne volim. Nisam za to, protiv toga sam. Ti ministri, koji će ići u povorku, neka idu, neka uživaju, šta im ja mogu, to je njihov izbor", dodao je splitski gradonačelnik.

Učešće na splitskoj gej paradi najavilo je nekoliko ministara, između ostalih, i ministar policije Ranko Ostojić i ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić.

Prošlogodišnju, prvu gej paradu u Splitu, obeležilo je nasilje nad učesnicima povorke. Tokom napada na splitskoj Rivi povređeno je više osoba, a privedeno je oko 140 huligana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track