(VIDEO) TRAMP I OBAMA SE POMIRILI Barak poručio: Donalde, ako ti uspeš, SVI ĆEMO USPETI
Foto: Reuters 10 11 2016

Dostojanstveno opraštanje

(VIDEO) TRAMP I OBAMA SE POMIRILI Barak poručio: Donalde, ako ti uspeš, SVI ĆEMO USPETI

Planeta -

Odlazeći predsednik i milijarder koji je 9. novembra pobedio Hilari Klinton na izborima za predsednika SAD razgovarali duže od sat i po iza zatvorenih vrata

Više od 90 minuta Barak Obama i Donald Tramp razgovarali su u Beloj kući, iza zatvorenih vrata. Iako su novinari očekivali da posle razgovora dođe do incidentne konferencije za medije – to se nije dogodilo. Izjave su bile kratke i politički neutralne.

„Siguran sam da bez obzira na naše razlike možemo da radimo zajedno i doprinesemo lakšoj tranziciji“ – rekao je Barak Obama nakon razgovora sa Trampom, dodavši da je njegova supruga Mišel Obama imala sastanak sa Trampovom suprugom Melanijom.

Svoje kratko obraćanje javnosti Obama je završio rečima da će mu pružiti svu potrebnu pomoć kako bi Tramp uspeo u svom mandatu kao predsednik SAD:

„Ako vi uspete – svi ćemo uspeti, Amerika će uspeti“, rekao je Obama.

Ni milijarder koji je pre dva dana uzdrmao politički establišment SAD nije štedeo reči hvale za dostignuća koja je Obama imao za osam godina koliko je proveo u Beloj kući:

„Ovo je sastanak koji je trebalo da traje kratko, a trajao je dugo i mogao je da traje još. Nikad se nismo lično upoznali“, rekao je Tramp, a onda se lično obratio Obami: „Gospodine predsedniče, imam veliko poštovanje za vas i sve ono što ste uradili. Da, kao što sam rekao, razgovarali smo sat i po, a mogli smo mnogo duže. Radujem se što ćemo u budućnosti još razgovarati i diskutovati ne samo o našim razlikama, već i o načinima na koji možemo da razrešimo mnoge probleme u ovoj zemlji. Hvala vam na vremenu i radujem se što ćemo se još mnogo puta susresti i održati konsultacije“.

(AJ)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track