JA SAM MUSLIMANKA I IMIGRANT I GLASALA SAM ZA TRAMPA: Ovo su moji razlozi!
Foto: Youtube/Printscreen

Na udaru Hilarinih pristalica

JA SAM MUSLIMANKA I IMIGRANT I GLASALA SAM ZA TRAMPA: Ovo su moji razlozi!

Planeta -

Azra K. Nomani, bivša novinarka Vol Strit džurnala i osnivač Muslimanskog reformskog pokreta, za Vašington Post piše o tome zašto je glasala za Donalda Trampa.

"Mnogo se priča o tihim pristalicama Donalda Trampa. Ovo je moja ispovest i objašnjenje - imam 51 godinu, muslimanka, imigrant sam - i ja sam jedna od tihih pristalica Donalda Trampa. A ja nisam zadrta, rasista, šovinista ili pristalica KKK-a, što se često pripisuje simpatizerima Trampa".

Veći deo prošle godine svoj izbornu odluku sam tajila od drugih, kada sam shvatila kako sve više naginjem ka glasanju za Trampa.

Donald Tramp, Foto: AP
Donald Tramp, Foto: AP

Nakon što je Hilari Klinton nazvala Trampa kako bi priznala poraz, prijateljica je na Tviteru objavila poruku kojom se izvinila ostatku sveta, navodeći kako se milioni Amerikanaca ne slažu s Trampovim porukama mržnje, neznanjem i podela. Zaključila je: "Sramim se miliona Amerikanaca koji ga podržavaju".To, pretpostavljam uključuje i mene - ali upravo u tome je stvar, i upravo to je uzrok poraza Hilari Klinton. Ja podržavam stavove Demokrata o abortusu, istospolnim brakovima i klimatskim promenama.

Hilari Klinton Foto Reuters
Hilari Klinton Foto Reuters

Međutim, ja sam i samohrana majka koja ne može sebi da priušti zdravstveno osiguranje u okviru "Obamakera". Obamin program otplate kredita nije mi pomogao. U utorak sam vozila do Virdžinije, gde sam dobro videla obične Amerikance u ruralnoj Americi, ljude poput mene, koji se bore kako bi spojili kraj s krajem, i to posle osam godina Obamine administracije.

Barak Obama, Foto: AP
Barak Obama, Foto: AP

Uz to, kao liberalna muslimanka koja je lično proživela i doživela islamski ekstremizam, protivim se odluci Baraka Obame da ne povezuje islam s teroristima i Islamskom državom. Mejlovi koje je objavio Vikiliks bili su kap koja je u mom slučaju prelila čašu. Objava informacija o tome kako su Katar i Saudijska Arabija donirali milione dolara Klinton Fondaciji potpuno su ubili moju podršku Hilari Klinton.

Verujem u Ameriku

Da, zagovornica sam jednakih plata. Ne, ne slažem se s Trampovim izjavama o ženama i da treba izgraditi zid između SAD-a i Meksika i zabraniti Muslimanima ulazak u SAD. No, verujem u Ameriku i ne mislim da je naduvana medijska kampanja koja je demonizovala Trampa stvarna.

Pokušala sam da izrazim svoje stavove na Tviteru, ali Klintonovci su onemogućili svaku raspravu - ako si za Trampa, onda si seljačina.Više bi me brinuo uticaj teokratskih muslimanskih diktatorskih režima, poput Katara i Saudijske Arabija u Americi Hilari Klinton.

(Washington post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track