(VIDEO) BORIS  DŽONSON ODUŠEVLJEN TRAMPOM: Dosta je histerije, sarađujte sa novim predsednikom!
Foto: Reuters

Raduje se Trampovoj pobedi

(VIDEO) BORIS DŽONSON ODUŠEVLJEN TRAMPOM: Dosta je histerije, sarađujte sa novim predsednikom!

Planeta -

Boris Džonson, britanski ministar spoljnih poslova, izjavio je da je vreme da se prekine masovna histerija i kukanje zbog toga što je Donald Tramp postao predsednik SAD.

Ovo je očigledna promena mišljenja Borisa Džonsona, koji je ranije rekao kako Tramp nije odgovarajuća osoba za ovu poziciju.

Džonson je, međutim, u sredu ujutru sve to porekao i odmah posle proglašenja Trampove pobede napisao na svom Tviteru kako se raduje saradnji sa novoizabranim predsednikm.

"S poštovanjem se obraćam mojim dragim evropskim prijateljima da je vreme da prestanemo sa opštom histerijom i kukanjem, koja izgleda da se dešava u mnogim zemljama", rekao je bivši gradonačelnik Londona za vreme diplomastke posete Srbiji.

Ova izjava protivi se onome što je Džonson izgovorio pre godinu dana, kada je rekao kako Tramp nije pogodna osoba za tu funkciju, kao i da je van razuma da se zabrani muslimanima da ulaze u SAD.

U četvrtak ujutru, novoizabrani predsednik SAD, Donald Tramp se telefonskim putem čuo sa premijerkom Velike Britanije, kojoj je tom prilikom rekao da " je Britanija veoma bitna za njega, kao i za njegovu zemlju".

On je takođe, prema rečima Tereze Mej rekao da želi da SAD potpišu ugovor o slobodnoj trgovini sa Britanijom.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track