PRVI TRAMPOV INTERVJU POSLE POBEDE: Imam tajni plan kako da porazim Islamsku državu!!
Foto: Damir Dervišagić

Novi američki predsednik

PRVI TRAMPOV INTERVJU POSLE POBEDE: Imam tajni plan kako da porazim Islamsku državu!!

Planeta -

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp u prvom intervjuu nakon što je pobedio na izborima, najavio je obračun sa Islamskom državom ali izneo i detalje razgovora sa Obamom i Hilari Klinton.

Razgovor je trajao sat vremena a u njemu je Tramp pričao o svim važnijim temama koje je propagirao i u kampanji.

Tramp je ponovio da neće uzeti predsedničku platu.

"Ne nameravam da uzmem platu. Neću je uzeti. Mislim da po zakonu moram uzeti jedan dolar, pa ću uzeti jedan dolar godišnje", dodao je on.

Što se tiče pitanja Vrhovnog suda, Tramp će morati da imenuje bar jednog sudiju, kao zamenu za Antonina Skaliju. S obzirom na godište sudija pretpostavlja se da će za vreme predsedavanja zameniti četvoricu njih.

Tramp je o istopolnim brakovima rekao da je to već regulisano zakonom i da je to njemu "u redu".

Tramp nije demantovao da ima tajne planove o tome kako će da porazi Islamsku državu, ali nije hteo ništa javno da kaže o tome kako oni ne bi saznali o čemu se radi.

"O tome nećemo pričati. Ne želim da išta o tome čuju. Nikome ne želim ništa da kažem", rekao je Tramp.

Tramp se pozitivno izrazio o susretu sa Obamom.

"Bilo je predivno. Nisam želeo da se razgovor završi jer toliko toga smo si imali reći", rekao je Tramp. On i Obama pričali su o, između ostalog, o situaciji na Bliskom istoku, izborima..., a Tramp je na kraju Obamu nazvao "vrlo pametnim čovekom s izvrsnim smislom za humor".

Tramp je naglasio da bi voleo da zadrži neke delove Obamine zdravstvene reforme poput mere koja bi i dalje štitila ljude kojima je već izrečena dijagnoza.

"Sve će biti u redu. Neće se sve promeniti u dva dana, imaćemo period prilagođavanja. Verujte, imaćemo puno bolju zdravstvenu zaštitu za puno manje novca', rekao je Tramp.

Tramp je otkrio i kako je izgledao njegov prvi razgovor s Hilari Klinton u izbornoj noći.

"Znam da joj je bilo jako teško, ali bila je fina i ljubazna. Stvarno nije mogla biti finija. Ja sam joj čestitao na velikoj borbi. Znate, ona je jaka i inteligentna žena...", rekao je Tramp.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track