APSOLUTNI MAG BIZNISA: Uspeo je da za samo 7 minuta zaradi milijardu dolara!
Foto: Thinkstock Novac, Dolari

Džek Ma

APSOLUTNI MAG BIZNISA: Uspeo je da za samo 7 minuta zaradi milijardu dolara!

Planeta -

Neverovatni iznosi okreću se u "on-line" trgovini, koja je, usprkos brojnim skepticima i potencijalnim rizicima postala prvi izbor stotine miliona ljudi širom sveta.

Jer, više nije važno gde se nalazite, šta želite da kupite, kao ni to gde se nalazi prodavac ili "internet dućan". Sve je dostupno na "klik mišem", praktički ne postoji usluga ili artikl koji nećete pronaći na nekom od stotina veb šopova.

Posebno su poslednjih godina popularni kineski veb šopovi, koji po dosta niskim cenama nude sve što vam treba, baš kao i ono što vam ne treba, ali ćete kupiti jer je jeftino.

Tako je na pitanje iz naslova odgovor potvrdan - da, moguće je u samo sedam minuta zaraditi milijardu američkih dolara. To je 11. novembra uspelo jednom od najpopularnijih kineskih veb šopova koji se zove Alibaba. Navedenog dana je u kasu skupio ovaj neverovatni iznos, piše Zimo.

Upravo je 11. novembar jedan od najpopularnijih datuma za "on-line" kupovinu, iako je inicijalno zamišljen kao Dan samaca u Kini. Tako je Alibaba oborila prošlogodišnji rekord, ove godine je ukupni prihod iznosio 17,7 milijardi dolara, dok je lani prihod iznosi 14,3 milijardi dolara.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja