TRAMP PRAVI TIM ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Na čelo zvao bivšeg šefa vojnih špijuna sklonog Rusiji!
Foto: AP

Povratak čoveka sa stavom

TRAMP PRAVI TIM ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Na čelo zvao bivšeg šefa vojnih špijuna sklonog Rusiji!

Planeta -

Novoizabrani predsednik SAD ponudio je bivšem šefu vojne obaveštajne službe Majklu Flinu poziciju savetnika za nacionalnu bezbednost, javila je danas agencija AP, napominjući da za tu funkciju nije potrebna saglasnost Senata.

Neimenovani zvaničnici su objavili da je Tramp počeo da sastavlja tim za nacionalnu bezbednost, a glavna uloga bi trebalo da pripadne Flinu koji je bio direktor Vojno-obaveštajne agencije.

Gneral Majkl Flin (Foto: Reuters)
Gneral Majkl Flin (Foto: Reuters)

Zvaničnici nisu mogli da potvrde da li će Flin, koji u decembru puni 58 godina, prihvatiti posao.

Flin je penzionisan pre dve godine i poznat je kao oštar kritičar Bele kuće predsednika Baraka Obame i Pentagona - posebno njihovog stava prema svetskim pitanjima i borbi protiv Islamske države. Pozivao je Vašingoton da bliže sarađuje sa Moskvom, a ti njegovi tonovi prema Rusiji su predmet zabrinutosti pojedinih stručnjaka za nacionalnu bezbednost, napominje američka agencija.

AP podseća da je Flin prošle godine bio u Moskvi, gde je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i drugim zvaničnicima prisustvovao proslavi ruske tv stanice RT. Kasnije je rekao da mu je bilo plaćeno da prisustvuje tom događaju, odbacivši kritike da pomaže "napore ruske propagande".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track