PUTIN PRETI NATO: Rusija će se suprotstaviti svakom širenju antiraketnog štita
Foto: Profimedia, Juan Medina

Jasna poruka ruskog predsednika

PUTIN PRETI NATO: Rusija će se suprotstaviti svakom širenju antiraketnog štita

Planeta -

Suprotstavićemo se svakom pokušaju da se poremeti ravnoteža moći u svetu, kao što je širenje antiraketnog štita, kaže šef Kremlja

MOSKVA - Rusija će se suprotstaviti svakom pokušaju da se poremeti ravnoteža moći u svetu, kao što je širenje antiraketnog štita Severnoatlanske alijanse (NATO).To je juče poručio ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku s vojnim zvaničnicima.

"Naš cilj je da efikasno neutrališemo bilo kakve vojne pretnje po bezbednost Rusije, od izgradnje raketnog sistema do primene koncepta globalnog napada i informacionih ratova", rekao je Putin.

Raša tudej navodi da je Putin u ovom govoru mislio na raketni sistem NATO.

"Vodeće svetske sile koriste najnaprednije naučno znanje za razvoj oružja. To uključuje laserske i nadzvučne tehnologije, kao i robotiku. Rusija pravi ista takva oružja. Projektujući ih, mi strogo poštujemo međunarodne obaveze koje je Rusija preuzela, dok, nažalost, neke druge zemlje precrtavaju ranije postignute sisteme", poručio je šef Kremlja.

UPOZORENJE OBAMINOG SAVETNIKA: Treći svetski rat počinje kada Rusija napadne ovu zemlju!On je dodao da će nastaviti da rade sve što mogu kako bi „očuvali ravnotežu strateških snaga u svetu“.

"Svaki pokušaj promene te ravnoteže je opasan. Podsetimo da je ravnoteža moći u svetu uspostavljena još četrdesetih i pedesetih godina sprečila izbijanje ozbiljnih sukoba tokom Hladnog rata", poručio je Putin.Mnogi stručnjaci su ocenili da pobeda Donalda Trampa dovodi do boljih odnosa Vašingtona i Moskve i da ona sprečava mogući nuklearni rat dve sile.

Uplašili seALIJANSA MENJA PLOČUPobeda Donalda Trampa brzo je počela da vodi ka promeni retorike NATO, piše Sputnjik. Kako primećuju, dok je donedavno Rusija bila samo pretnja po članice Alijanse, generalni sekretar Jens Stoltenberg je pre samo dva dana ublažio priče o pretnjama.- Rusija je naš najveći sused, ona je tu i mi ne možemo da je izolujemo - poručio je on.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track