SVI LAŽETE, MNOGI OD VAS SU PRISTRASNI: Tramp održao lekciju američkim medijima
Foto: Reuters

Održao sastanak sa uglednim novinarima i vlasnicima medija

SVI LAŽETE, MNOGI OD VAS SU PRISTRASNI: Tramp održao lekciju američkim medijima

Planeta -

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp održao je sastanak sa vlasnicima najvećih medija i najpoznatijim novinarima

Donald Tramp poručio je onima koji kreiraju medijsku sliku u SAD-u, a često i u svetu, da želi "produktivan odnos" s njima, ali je istovremeno izneo niz kritika. Podsetimo, tokom kampanje Tramp se žalio da svi vodeći mediji otvoreno navijaju za demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton.

"Sastanak Trampa i lidera najjačih američkih TV mreža pretvorio se 'u potpunu katastrofu'. Tramp je sastanak video kao priliku kako bi se iskalio na pripadnicima sedme sile. Poručio im je da su bili nepošteni pri izveštavanju u kampanji pa ih je sve ponaosob izvređao", piše britanski IBT.

Takođe, vlasnicima TV mreža nije bilo dopušteno da njihove ekipe snimaju sastanak.

"CNN i vaša mreža su lažovi i trebalo bi da se stidite", poručio je Tramp lideru CNN-a Džefu Cukeru, navodi jedan izvor.

"Mi smo u sobi punoj lažljivaca, nepoštenih medija koji su lažno izveštavali", izjavio je navodno Tramp.

Posebna meta mu je bila i reporterka ABC Marta Radac, koje je plakala kada je Hilari Klinton izgubila. Za nju je rekao da je "grozna reporterka".

Ipak, Tramp je, na kraju sastanka, poručio da želi da zaboravi sve ono što se događalo i da u budućnosti želi da gradi odnose bazirane na poštenju.

(Direktno.hr)

TRAMP: Njujork tajms veoma jadno i netačno pisao o meni

(FOTO) GLAVNI AMERIČKI MEDIJI I DALJE PROTIV TRAMPA: Nastavili prljavu kampanju iako je pobedio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track