DELBOJ I RODNI MILIONERI: Prodata čuvena zgrada Nelson Mandela iz Mućki
Foto: Printscreen

Nova era

DELBOJ I RODNI MILIONERI: Prodata čuvena zgrada Nelson Mandela iz Mućki

Planeta -

Stan u kom su živela braća Troter, junaci najčuvenije britanske serije „Mućke“, dostigao je cenu od 1,1 milion funti

LONDON - Stan u kom su u legendarnoj britanskoj seriji „Mućke“ živeli Derek Delboj (Dejvid Džejson) i Rodni Troter (Nikolas Lindherst) prodat je za 1,1 milion funti.

Stan iz serije
Stan iz serije

Ovaj rekordan iznos, javljaju londonski mediji, značio bi da se ispunila čuvena Delbojeva rečenica: „Rodni, sledeće godine u ovo doba bićemo milioneri.“Iako su svima dragi prevaranti u seriji navodno živeli u zgradi „Nelson Mandela“ u Pekamu, u južnom delu Londona, stan Troterovih je u stvari bio u Harlek taueru u Aktonu, zapadnom delu engleske prestonice.

Stan iz serije
Stan iz serije

Kao i u seriji, ova zgrada je bila u sirotinjskom kraju, gde je kriminal čest. Ipak, u međuvremenu je u ceo kraj planirano ulaganje od 600 miliona funti, a čuveni stan, natrpan jeftinim nameštajem i defektnom robom koju Delboj prodaje, danas izgleda neprepoznatljivo. Sada je to apartman od 160 kvadrata, s baštom, dve terase i garažom. To je istovremeno prvi stan u tom delu Londona koji je dostigao sedmocifrenu cenu. Plan je da se do 2024. ceo soliter sruši, a da tu niknu luksuzni stanovi.Zanimljivo je da su stan i zgrada korišćeni u seriji samo do kraja 1985, posle čega su nove epizode snimane u Bristolu.

„SAMO BUDALE I KONJI...“Serija „Mućke“ u originalu se zove „Samo budale i konji...“ (Only Fools and Horses), a ime je dobila po poslovici da „samo budale i konji rade“Premijerno je prikazana 1981. i imala je sedam sezonaBožićni specijali snimani su sve do 2003.Najpopularnija je serija svih vremena u Britaniji, a jedna je od najpopularnija i na prostorima bivše JugoslavijeSvega 21.000 funti koštao je stan 1981.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track