(VIDEO) TERORISTI BEŽE KO ZEČEVI IZ ALEPA: Asadova vojska im rasturila najvažnije uporište
Foto: REUTERS 9 MART 2016

Napad se nastavlja

(VIDEO) TERORISTI BEŽE KO ZEČEVI IZ ALEPA: Asadova vojska im rasturila najvažnije uporište

Planeta -

Sirijska vojska je značajno napredovala prilikom ofanzive na kvart Masakin Hanano koji je najveće i najvažnije uporište nezakonitih formacija na istoku Alepa, saopštava list blizak vladi te zemlje „Vatan“.

„Na kraju žestokih borbi, koje su trajale i noću, vojska je osvojila 80 odsto teritorije Masakin Hanana. Paralelno s tim, preduzeta je ofanziva u nizu drugih regiona grada, što je dovelo do bekstva militanata koji nisu uspeli da postave novu liniju odbrane“, rekao je listu informativni izvor koji je učestvovao u operaciji za čišćenje istočnog Alepa.

Tokom čitavog jučerašnjeg dana, Oružane snage Sirije su otvarale vatru po položajima terorista u kvartu Masakin Hanano, koji faktički otvara prolaz sa severne strane u dubinu severnih regiona Alepa.

Vojska je još u ponedeljak uz podršku odreda samoodbrane probila prvu liniju odbrane militanata u tom mestu, ali nisu uspeli da u potpunosti oslobode region.

Oružani konflikt u Siriji traje od marta 2011. godine. Vladine snage se bore protiv brojnih oružanih formacija. Podaci o broju žrtava su različiti. Prema podacima UN, radi se o 300.000 poginulih Sirijaca.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track