Otkriveno 249 labaratorija za drogu i dve tone kokaina

20 uhapšenih

Otkriveno 249 labaratorija za drogu i dve tone kokaina

Planeta -
Ogromna gomila lišća koke i četiri tajne avionske piste, koje su verovatno koristiti mali avioni za prevoz narkotika, takođe su otkriveni

LA PAZ - U velikoj policijskoj operaciji na istoku Bolivije zaplenjene su dve tone kokaina, uhapšeno 20 osoba i otkriveno 249 mobilnih laboratoriju za proizvodnju narkotika, potvrdio je danas nacionalni direktor policijskog odeljenja za suzbijanje narkotika. Ogromna gomila lišća koke i četiri tajne avionske piste, koje su verovatno koristiti mali avioni za prevoz narkotika, takođe su otkriveni, kazao je nacionalni direktor policijskog odeljenja za suzbijanje narkotika pukovnik Gonsalo Kvesada, a prenela agencija AFP.

Policijska operacija je sprovedena u utorak i četvrtak u selima San German i Nuevo Horizonte na oko 40 kilometara od grada Santa Kruz de la Sijere koju je bolivijski ministar unutrašnjih poslova Karlos Romero ocenio kao "veoma snažan udarac nacionalnim trgovcima drogom". Iako bolivijski zakon dozvoljava legalnu proizvodnju koke i kontrolisanih narko supstanci na 12.000 hektara zemljišta, ova latinoamerička država je treća zemlja na svetu po proizvodnji i plasiranju kokaina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track