TRAMP PORUČIO KLINTONOVOJ Hilari je priznala poraz, ništa se neće promeniti novim brojanjem glasova!
Foto: Fonet

Raste nervoza

TRAMP PORUČIO KLINTONOVOJ Hilari je priznala poraz, ništa se neće promeniti novim brojanjem glasova!

Planeta -

VAŠINGTON - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je danas Hilari Klinton jer se priključila nastojanjima da se ponovo prebroje glasovi u tri države sa tesnom razlikom u kojima je Tramp odneo pobedu.

Tramp je ponovio da je Klintonova tokom jedne od njihovih debata rekla da bi gubitnici na izborima trebalo da prihvate ishod, iako im se ne dopada.

Tokom duge kampanje, republikanac Donald Tramp je rekao da su izbori "namešteni" protiv njega, ali je nazvao nastojanje kandidatknje Stranke zelenih, Džil Stajn da se ponovo prebroje glasovi u Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji "prevarom" i podsmevao se odluci Hilari Klinton da se priključi toj ideli.

Glasali su milioni birača i Tramp je pobedio Klintonvu u sve tri države - sa oko 27.000 glasova više u Viskonsinu, 12.000 u Mičigenu i 68.000 u Pensilvaniji, dok je Džil Stajn dobila oko jedan posto glasova u sve te tri države.

"Hilari Klinton je priznala je poraz na izborima kada me je pozvala pre pobedničkog govora, posle objavljivanja rezultata," objavio je Tramp na Tviteru i dodao "Ništa se neće promeniti".

Kampanja Hilari Klinton nije inicirala ponovno prebrojavanje glasova, verujući da ponovno prebrojavanje ne bi izmenilo rezultat, navodi Glas Amerike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track