(VIDEO) POSLUŠAJTE POSLEDNJE PILOTOVE REČI KONTROLI LETA: Otkazuje mi elektronika i nemam goriva!
Foto: Reuters, Printscreen Facebook

Nađen snimak razgovora

(VIDEO) POSLUŠAJTE POSLEDNJE PILOTOVE REČI KONTROLI LETA: Otkazuje mi elektronika i nemam goriva!

Planeta -

Pilot aviona koji se srušio u centralnom delu Kolumbije sa putnicima među kojima je bio i brazilski fudbalski tim, rekao je kontroli letenja da je ostao bez goriva pre kobnog pada u Andima, javlja AP pozivajući se na snimak razgovora.

U na momente haotičnom snimku kontrole letenja, može se čuti kako pilot pre nego što je avion pao ponavlja zahtev da sleti zbog "potpunog otkazivanja elektronike i nestanka goriva".

Čuje se i kako mu kontrolorka letenja daje instrukcije dok avion gubi brzinu i visinu na oko osam milja udaljenosti od aerodroma u Medeljinu, rodnom mestu kolumbijskog kralja kokaina Pabla Eskobara.

Snimak, koji je procurio u nekoliko medija u Kolumbiji, izgleda potvrđuje verziju preživele stjuardese i pilota koji je leteo u blizini i koji je čuo očajničke pozive na pomoć pilota aviona. To, kao i činjenica da avion nije eksplodirao prilikom udarca u zemlju, ukazuju da je uzrok pada bio nestanak goriva.

Vlasti zasada izbegavaju da izdvoje jedan uzrok pada, koji je preživelo samo šest od 77 ljudi u avionu, a istraga će trajati mesecima.

Istražitelji su prethodno izneli i teoriju da je pilot Migel Alehandro Kviroga Murakami namerno kružio pre sletanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbegne eksploziju, preneo je Dejli mejl.

I preživeli putnici su rekli zvaničnicima da su uvereni, da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta pre nego što je trebalo po redu letenja da sleti na aerodrom Medeljinu.

Evo i Ej-Bi-Sijevog priloga sa snimkom pilotovih reči, one su na 00:40!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track