(VIDEO) TRAMP NAJAVIO NOVU ERU MIRA: Prestajemo da rušimo druge vlade!
Foto: Reuters

Obradovao svet!

(VIDEO) TRAMP NAJAVIO NOVU ERU MIRA: Prestajemo da rušimo druge vlade!

Planeta -

SINSINATI - SAD će prestati sa pokušajima da ruše vlade širom svetu i sarađivaće sa drugim zemljama koje se bore protiv terorizma, poručio je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp tokom svoje "turneje zahvalnosti" i obećao početak "nove ere mira".

"Uništićemo Islamsku državu. Istovremeno, vodićemo se novom spoljnom politikom, koja konačno uči na greškama iz prošlosti. Prestaćemo da nastojimo da zbacujemo režime i vlade", rekao je Tramp u prvom obraćanju tokom "turneje zahvalnosti" u Sinsinatiju, prenosi Vašington egzeminer. Naglasio je da će SAD sarađivati sa svakom zemljom koja je zainteresovana da uništi takozvanu Islamsku državu, preneo je Tass.

"Sarađivaćemo sa svakom zemljom, koja je voljna da nam se pridruži u nastojaju da porazimo Islamsku državu i radikalni islamski terorizam", rekao je on. Novoizabrani predsednik SAD obećao je da će "izlečiti duboke rane Amerike" navodeći da ta zemlja nema drugog izbora nego da se ujedini i odbaci netrpeljivosti, navodi AFP.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Mi smo veoma podeljena nacija, ali nećemo biti podeljeni dugo. Mi ćemo pronaći zajednički jezik i uradićemo posao kako treba. Osuđujemo netrpeljivost i predrasude u svakom obliku i odbacujemo jezik isključenosti i podela", rekao je Tramp pred više hiljada pristalica u areni u Sinsinatiju. U Indijani, koju je prethodno posetio, Tramp je ponovio da će izgraditi zid duž američko-meksičke granice.

"Ljudi govore 'Mislite li da će Tramp izgraditi zid?' Verujte mi, izgradićemo zid", poručio je Tramp u kratkom obraćanju obezbeđenju u kompaniji za proizvodnju klimatskih uređaja u Indijani. On je dodao da će zid imati "vrata" kroz koja će moći da prolaze legalni imigranti.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tramp je u četvrtak krenuo na, kako ju je nazvao, " turneju zahvalnosti" u okviru koje je prvo posetio Indijanu, a potom održao govor na skupu u Sinsinatiju, u Ohaju. Ohajo je jedna od ključnih saveznih država, koja je pomogla Trampu da na izborima pobedi bivšu državnu sekretarku SAD Hilari Klinton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja