NEZAPAMĆEN SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI PRINCA ČARLSA: Profesor zavodio dečake i terao ih na seks!
Foto: Hempshire Police

Pedofil osuđen na tri godine

NEZAPAMĆEN SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI PRINCA ČARLSA: Profesor zavodio dečake i terao ih na seks!

Planeta -

Nezapamćen skandal potresa jednu od najuglednijih osnovnih škola u Velikoj Britaniji, pošto je bivši profesor osuđen na tri godine zatvora zbog pedofilije.

Nikolas Egington, je optužen da je krajem 80-ih i početkom 90-ih zaveo maloletnog učenika i koristio svoj položaj profesora kako bi često ostajao sam sa učenikom.

Egington je, zvao dečaka u svoj kabinet, mračnu komoru za razvijanje fotografija i na druga mesta gde ga je seksualno zlostavljao.

U ovom nezapamćenom slučaju za jednu od najelitnijih štkola u Engleskoj, sud je osudio Egingtona na tri godine zatvora za zlostavljanje dečaka koji je u tom trenutku imao samo 14 godina.

Ova presuda će u značajnoj meri poljuljati ugled škole Čim, jedne od najstarijih u Britaniji, koja je osnovana davne 1645. godine. Institucija smeštena na velelepnom imanju u Hempširu, a nju su pohađali mnogi britanski ministri, premijeri i članovi kraljevske porodice.

Između ostalih, učenici ove škole bili su prestolonaslednik Čarls i njegov otac princ Filip. Princ Čarls postao je učenik ove škole kada je imao devet godina. Ostali poznati đaci su Henri Edington, bivši premijer Britanije, kao i Randolf Čerčil, otac Vinstona Čerčila.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track