Još devet unakaženih tela u Meksiku
Foto: REUTERS

Još devet unakaženih tela u Meksiku

Planeta -
Potpuno spaljena tela petoro ljudi, pronađena su u još tinjajućoj olupini automobila u pustinji Arizona

MEKSIKO SITI - Meksička i američka policija pronašle su danas, na dva različita mesta, devet unakaženih tela, a ubistva se povezuju sa ratom meksičkih narko bandi. Potpuno spaljena tela petoro ljudi, pronađena su u još tinjajućoj olupini automobila u pustinji Arizona u blizini granice između SAD i Meksika, popularnoj trasi za trgovinu drogom, saopštili su zvaničnici.

U automobilu, na zadnjem sedištu, agenti američke pogranične straže pronašli su jedno telo, a još četiri u prtljažniku, dok je mesto vozača bilo prazno, pa istražitelju veruju da je vozač pobegao. Prema saopštenju policije, tela su potpuno neprepoznatljiva, preneo je AFP. Istovremeno, meksička policija otkrila je četiri tela s vidljivim tragovima mučenja, na putu od grada La Angostura u državi Mičokan.

Ubijeni su identifikovani kao tri radnika ambulantne službe i prodavac, a portparol kancelarije državnog tužioca Džonatan Alfredo, rekao je da je jedna od žrtava poslednji put viđena pre dva dana, preneo je AP. Žrtve su imale između 18 i 23 godine i živele su u susednoj državi Halisko, sedištu narko bande povezane sa ozloglašenim kartelom Sinaloa, koja je u sukobu sa pseudo religijskom grupom Vitezovi templari Mičoakana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track