RUSIJA: Nova ofanziva džihadista na Palmiru dokazuje da im ne treba dati šansu da se regrupišu
Foto: Youtube/Printscreen

Borbe za drevni grad

RUSIJA: Nova ofanziva džihadista na Palmiru dokazuje da im ne treba dati šansu da se regrupišu

Planeta -

Militanti Islamske države iskoristili su pauzu koju je napravila američka koalicija u napredovanju ka Raki, tako što su krenuli na Palmiru znajući da ruske snage neće bombardovati stambena naselja.

To dokazuje da im ne treba dati šansu da se regrupišu, saopšteno je iz ruskog ministarstva odbrane.

"Islamska država je iskoristila smanjen broj vojnih akcija u blizini Rake i krenula na Palmiru", istakao je portparol ministarstva Igor Konašenkov.

On je rekao da su teroristi znali da Rusija neće bombardovati rezidencijalne delove Palmire i to su iskoristili da okupe snage.

Igor Konašenkov, Foto: Profimedia
Igor Konašenkov, Foto: Profimedia

Pošto su neometano stigli u Deir ez-Zor i Raku, iz iračkog Mosula, oko 4.000 teško naoružanih terorista je brzo prešlo u Palmiru, u tenkovima i oklopnim vozilima, saopšteno je iz ministarstva.

Ranije danas, saošteno je da su snage Islamske države okupirale nekoliko sela i naftnih nalazišta jugozapadno od Palmire, ali je njihova ofanziva zaustavljena.

Arapski mediji preneli su da je krenula kontraofanziva ruske i sirijske vojske. Ruski bombarderi, oko 20 helikoptera i krstareće rakete zasuli su položaje džihadista dok se u pozadini Asadova vojska pregrupiše i priprema za povratak.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track