AVGANISTANCU MARIJA NIJE BILA PRVA ŽRTVA: Nova šokantna saznanja o slučaju koji je užasnuo Nemačku
Foto: Printscreen YT

NIJE MU PRVO UBISTVO

AVGANISTANCU MARIJA NIJE BILA PRVA ŽRTVA: Nova šokantna saznanja o slučaju koji je užasnuo Nemačku

Planeta -

Migrant iz Avganistana osumnjičen za ubistvo i silovanje devojke (19) u Frajburgu je i tokom svog boravka u izbegličkom logoru u Grčkoj bio osuđen zbog pokušaja ubistva o čemu Nemačka nije imala informacija, rekao je u četvrtak nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer

"Na osnovu otisaka prstiju koje smo dobili od grčkih vlasti u sredu uveče, nedvosmisleno možemo da potvrdimo da se radi o istoj osobi", rekao je De Mezijer koji je optužio grčke vlasti zbog propusta.

Osuđen na 10 godina zatvora u Grčkoj, ali…

On je još 2013. u Grčkoj osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva ali je pre godinu dana pušten na uslovnu slobodu.

Husein K. je osuđen pošto je jednu 20-godišnju studentkinju gurnuo s litice na Krfu što je žrtva preživela s teškim povredama. Ali, grčke vlasti su Avganistanca, koji je zbog uslovne kazne morao redovno da se javlja vlastima, uvrstile samo u nacionalni registar bez da su podatke dostavili Interpolu i evropskim agencijama.

"Da su to učinili, on bi prilikom dolaska u Nemačku odmah upao u oči vlastima", rekao je de Mezijer koji je najavio da će zbog ovog slučaja kontaktirati grčke vlasti.

"To je nedopustivo. Mislim da ćemo sigurno s grčkom stranom razmeniti nekoliko reči", rekao je on.

17-godišnji avganistanski izbeglica Husein K. se nalazi u istražnom zatvoru pošto je na temlju DNK analize osumnjičen da je u oktobru ove godine silovao i usmrtio jednu 19-godišnju studenkinju iz Frajburga.

Stigao s migrantskim talasom u Nemačku

Husein K. je krajem prošle godine u toku migrantskog talasa stigao u Nemačku i od tada je smešten kod jedne porodice. Nemačke vlasti trenutno pomoću medicinskog veštačenja pokušavaju da utvrde stvarnu starost Huseina K. što bi moglo biti presudno za visinu izrečene kazne.

Posle upoređivanja podataka iz Grčke, moguće je da je Husein K. stariji od 20 godina. Maloletne izbeglice uživaju bolji tretman posle dolaska u Nemačku.

MIGRANT SILOVAO, PA UDAVIO MARIJU (19): Avganistanac ubio ćerku visokog zvaničnika

Propust grčkih kolega je kritikovao i Savez nemačkih kriminologa. Grčka strana se pravda objašnjavajući da je Huseinovo puštanje na slobodu bilo "u skladu sa zakonom".

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track