Avionu otkazali motori pre pada na stambenu četvrt
Foto: REUTERS

Avionesreća

Avionu otkazali motori pre pada na stambenu četvrt

Planeta -
Posada aviona "poslala je poziv za pomoć pošto su dva motora prestala da rade", neposredno pre nego što se letelica srušila

LAGOS - Uzrok avionske nesreće u Lagosu, u kojoj je poginulo najmanje 153 ljudi, jeste otkazivanje motora letelice, saopštile su nigerijske vlasti najavljujući da će raditi na poboljšavanju bezbednosti u avionskom saobraćaju.

Posada aviona "poslala je poziv za pomoć pošto su dva motora prestala da rade", neposredno pre nego što se letelica srušila, naveli su zvaničnici, ne precizirajući uzrok kvara.

U nedeljnoj avionskoj nesreći kada se avion kompanije "Dejna" srušio na stambenu četvrt nigerijske prestonice, poginulo je svih 147 putnika i šest članova posade, a vlasti su navele da još nije poznato koliko je stradalo ljudi koji su bili na zemlji.

Spasilačke ekipe su tokom noći tragale za preživelima i danas nastavljaju da vade tela žrtava iz olupine i ruševina na mestu nesreće.

Avion je leteo od nigerijske prestonice Abudže do Lagosa, a pri sletanju je udario u zgradu u gusto naseljenom kvartu Idžu, odmah pored aerodroma.

Nedeljna nesreća je najveća tragedija takve vrste u Nigeriji u poslednje dve decenije, a u zemlji je proglašena trodnevna žalost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track