LAVROV: Cilj atentata je prekid normalizacija odnosa Turske i Rusije, ali im to neće proći!
Foto: Printscreen Tweet

Ruski šef diplomatije o ubistvu Andreja Karlova

LAVROV: Cilj atentata je prekid normalizacija odnosa Turske i Rusije, ali im to neće proći!

Planeta -

MOSKVA - Cilj ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova bio je da se "prekine proces normalizacije odnosa Rusije i Turske, kako se ne bi dozvolila efikasna borba protiv terorizma u Siriji", izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je kazao da je to predsednik Vladimir Putin poručio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u telefonskom razgovoru.

"Taj cilj sa takvim lošim sredstvima neće proći", navodi se u izjavi Lavrova objavljenoj na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je naveo da će u utorak u Tursku otputovati grupa istražilaca koja bi zajedno sa turskim ekspertima "učestvovala u nalaženju istine".

U Moskvi će danas biti održan sastanak ministara spoljnih polova odbrane i Turske, koji je prvobitno trebao da bude posvećen situaciji u Siriji.

Kako navodi Tas, posle ubistva ambasadora, dnevni red sastanka biće korigovan. Lavrov je u izjavi ukazao da će na sastanku biti razmotrene mere "koje će učiniti nemogućim realizaciju onih planova koje su imali naručioci i organizatori tog zločina".

Ruski ambasador u Ankari ubijen je juče tokom otvaranja foto izložbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track