KATARSKA NOVINARKA SREĆNA ZBOG UBISTVA RUSKOG AMBASADORA: To je humani odgovor na mešanje u Alepu
Foto: Reuters

Skandalozno

KATARSKA NOVINARKA SREĆNA ZBOG UBISTVA RUSKOG AMBASADORA: To je humani odgovor na mešanje u Alepu

Planeta -

Tviter gori zbog objava jedne katarske novinarke koja tvrdi da je ubistvo ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari bilo "humana reakcija".

Cenjena katarska novinarka, članica nadzornog Odbora Al-Džazire, navodno je izjavila da je atentat na ruskog ambasadora "humani odgovor" na "ruski varvarizam u Alepu" i drugim gradovima u krvavom sirijskom ratu.

Strani mediji izvještavaju da je Elham Badar ubistvo Andreja Karlova nazvala opravdanim u kontekstu krvoprolića za kog su u Siriji odgovorni Rusi.

Nekoliko desetina tvitova objavljeno je s verifikovanog računa Elham Badar nakon jučerašnjeg atentata izvršenog od ruke 22-godišnjeg turskog policajca Mevluta Altintasa, koji je uzviknuo:"Ne zaboravite Siriju, ne zaboravite Alep! Samo smrt me može skloniti odavde!".

U jednom od tvitova piše da ona "veruje da Rusija zaslužuje najgore" zbog svoje uloge u sirijskom građanskom ratu, a sve je bilo propraćeno snimcima i fotografijama ljudskih stradanja u toj ratom razorenoj državi.

"Ovaj prizor će se ponoviti s ubistvima ambasadora u drugim zemljama koje stoje uz ruske zločine u Alepu", piše u jednom odgovoru na njenu objavu.

(Net.hr)

BONUS VIDEO: BRAZILCI U TRANSU: Na njihovoj žurki pustili pesmu CIGANKA SAM MALA, nastao pravi haos!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track