NOVI DETALJI O UBICI IZ BERLINA Ranije osumnjičen za organizovanje napada, ima čak tri državljanstva
Foto: AP

Trebalo da ga deportuju u tunis

NOVI DETALJI O UBICI IZ BERLINA Ranije osumnjičen za organizovanje napada, ima čak tri državljanstva

Planeta -

Tunišanin, glavni osumnjičeni za napad u Berlinu na božićnjem sajmu ranije ove godine bio je osumnjičen za organizovanje terorističkog napada u Nemačkoj ali je nije deportovan jer je vlast u Tunisu odbila da ga primi nazad.

Osumjičeni Tunišanin Anis A. za kojim se vodi potraga koristio je ukupno osam različitih identiteta, a na Fejsbuku je koristio ime Anis Amri. Svi njegovi pseudonimi su varijacije na njegovo ime, a osim tuniskog, ima i egipatsko i libansko državljanstvo. U nalogu piše da je naoružan i opasan.

žOn je 2012. stigao u Italiju, a 2015. u Nemačku, a aprila ove godine podneo je zahtev za azil.

Nemačka policija je saopštila da je Anis A. (23) pripadnik salafista sa zapada zemlje. Objavljena je njegova fotografija i traže ga po celoj zemlji.

Foto: AP
Foto: AP

Nemačka policija ranije danas opkolila je jedan tržni centar u Dizeldorfu zbog potrage za Tunišaninom, međutim ispostavilo se da se radi o lažnoj dojavi.

Nemački državni advokat objavio je službeni plakat s fotografijama Anisa Amrija. Na njemu piše da je napadač visok 178 centimetara, težak oko 75 kilograma, ima crnu kosu i smeđe oči. U vreme napada je nosio tamnu odeću, svetle cipele i beli šal.

Njemačko tužilaštvo ističe i kako Amri ima određena obeležja na koži vrata i levoj strani nosa. Govori nemački jezik s jakim stranim naglaskom.

(EKP/ Bejking 911/ Net.hr)

LAŽNA UZBUNA U BERLINSKOM TRŽNOM CENTRU: Policija ga opkolila u potrazi za teroristom iz Berlina

TUNIŠANINA TRAŽI CELA NEMAČKA: Terorista iz Berlina imao kontakt sa Abu Valaom!

ZNA SE KO JE TERORISTA IZ BERLINA: U kabini kamiona pronađena lična karta Tunišanina Anisa A.!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track