(VIDEO) BERLINSKI NAPADAČ UBIJEN U MILANU: Italijanski ministar policije zvanično potvrdio!
Foto: AP

Kraj drame

(VIDEO) BERLINSKI NAPADAČ UBIJEN U MILANU: Italijanski ministar policije zvanično potvrdio!

Planeta -

Ministar unutrašnjih poslova Italije Marko Miniti potvrdio je da je u Milanu ubijen osumnjičeni za napad na božićni vašar u Berlinu, Tunišanin Ansi Amri.

On je, na konferenciji za štampu, podvukao da je "bez senke sumnje" identifikovan Amri, ista osoba koja je u ponedeljak uveče počinila napad u Berlinu. Miniti je rekao da je Amri ubijen u pucnjavi nakon što je je njegovo vozilo zaustavljeno prilikom rutinske policijske kontrole, oko 3:00 posle ponoći.

Kada mu je traženi dokumnti, Amri je iz ranca izvukao pištolj i počeo da puca. Tom prilikom je jedan policajac ranjen u rame. Policajci su uzvratili vatru i ubili Amrija. Miniti je rekao da je profesionalno delovanje i saradnja svih bezbednosnih snaga u Italiji omogućila je da se brzo pronađe i neutralizuje osoba za kojom je raspisana međunarodna poternica.

"Italija mora biti ponosna na svoj bezbednosni aparat", rekao je on i dodao da je posebno "zadovoljan i radostan" što je italijanska policija uspela da zaustavi osobu koja je u Berlinu počinila zločin. Miniti je naglasio da je policija prosledila čitav slučaj tužilaštvu, koje sprovodi dalju istragu. On je ukazao da su i nemačkim vlastima prosleđene sve informacije o ovom slučaju.

"Nemačke vlasti smo odmah informisali i uspostavili kontakt na političkom i policijskom nivou", dodao je Miniti.

On je zahvalio je čuvarima reda na veoma profesionalnom delovanju, dodavši da je u tri sata ujutro u okršaju sa policijom u Milanu ubijen Amri, dodajući da je zadovoljan "ovim ishodom". Miniti je posebno zahvalio policajcima koji su zaustavili Amrija i poželeo je brz oporavak povređenom čuvaru reda. On je kazao da se čuo s njim i zahvalio na hrabroj intervenciji, te mu poželeo sretan Božić.

"Zahvaljujući našoj policiji možemo u miru da proslavimo Božić", naglasio je Miniti.

Više italijanskih medija potvrdilo je danas da je Tunišanin ubijen, ali se spekulisalo kako se to desilo. Tako je italijanski magazin Panorama objavio da je Amri ubijen tokom rutinske saobraćajne kontrole

Naime vozilo u kojem je bio je zaustavila saobraćajna policija oko 3 časa izjutra.

On je tada izvadio pištolj i pucao u policajca za volanom koji je ranjen ali nije životno ugrožen.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova držaće konferenciju u Rimu danas, potvrđeno je agenciji.

S druge strane, list "Korijere dela sera" objavio je da je neidentifikovani muškarac "najverovatnije severnoafričkog porekla" ubijen kada su policajci želeli da ga identifikuju na jednom od milanskih trgova.

List navodi da se radi o mladiću između 20 i 30 godina, koji je iznenada izvadio pištolj i počeo da puca po policiji uz povike "Alahu akbar". Oni, takođe, navode da je jedan policajac ranjen.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: KAMION UBICA SEJAO SMRT U BERLINU: Evo šta znamo do sada

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track