(VIDEO) MALENI MUZIČKI GENIJALAC: Ovo je bio najlepši dan dečaka (7) obolelog od leukemije!
Foto: Printscreen Facebook

Potresna priča

(VIDEO) MALENI MUZIČKI GENIJALAC: Ovo je bio najlepši dan dečaka (7) obolelog od leukemije!

Planeta -

Džordan Kartrajt je strastveni zaljubljenik u klasičnu muziku koji boluje od leukemije, a najveća želja mu je da jednog dana diriguje pravim pravcatim orkestorm.

Džordan, koji živi u kanadskom gradu Grande Preri, nedavno je završio devetomesečni ciklus hemoterapije.

Kada su čuli za Džordanovu želju, tamošnji simfonijski orkestar rešio je da dečaku uoči Božića priredi fantastično iznenađenje.

Zbog sinovljevog lečenja, Džordanovi roditelji od ove godine žive u apartmanu humanitarne ustanove "Ronald Mekdonald Haus", koja se nalazi u Edmontonu, gradu u kanadskoj pokrajini Alberti, prenosi lokalna televizija CTV iz Edmontona.

"Kad smo čuli da Džordan voli klasičnu muziku, odlučili smo da mu ispunimo želju i pozovemo ga da nam bude počasni dirigent. Nameravao sam da mu pomognem oko priprema, ali za to uopšte nije bilo potrebe. Osim što je borac, on je i pravi muzički genijalac. Rekao mi je kako je mesecima proučavao snimke s koncerata i tako naučio dirigentske pokrete", rekao je oduševljeni šef orkestra.

Džordan je za nastup života dobio i klasično crno odelo uz leptir-mašnu.

Pre nego što se dečak razboleo, porodica Kartrajt proživela je pravi pakao. U požaru im je do temelja izgorela kuća, a otac Skot dobio je otkaz nedugo pošto je supruga Robin saznala da je trudna s trećim detetom.

"Novac i materijalne stvari ne znače nam apsolutno ništa. Samo želimo da Džordan što pre ozdravi. Želimo da ga gledamo kako raste", zaključili su roditelji.

(CTV Edmonton)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track