Poginula držeći dete u naručju

Pad aviona u Lagosu

Poginula držeći dete u naručju

Planeta -
Psi tragači dosad pronašli 150 tela žrtava stravične avionske nesreće koja se dogodila kada je avion udario u stambenu zgradu u nigerijskom gradu

LAGOS - U pretrazi ruševina posle avionske nesreće koja se pre dva dana dogodila u predgrađu Lagosa i u kojoj je poginulo svih 153 putnika i članova posade, do danas je pronađeno 150 tela, saopštili su lokalni zvaničnici.

Do podneva je među ruševinama, uz pomoć policijskih pasa, pronađeno 150 tela, među kojima i leš majke sa mrtvim detetom u naručju, saopštila je nacionalna Služba za vanredne situacije, preneo je AP.Profesor Dejvid Ouk, direktor Univerzitetske bolnice u najvećem nigerijskom gradu, rekao je danas desetinama članova porodica žrtava da je u mrtvačnicu dovezeno 40 tela, a da su među onima koja su već identifikovana tela jednog Kineza i jednog Kanađanina.

Jaka kiša i snažan vetar, plaveći puteve i obarajući dalekovode i drveće, zahvatili su jutros pregrađe Lagosa u kojem se srušio avion i omeli rad spasilačkih ekipa i sprovođenje istrage o nesreći.Avion, koji je dolazio iz prestonice Abudže, udario je u nedelju po podne u dvospratnu stambenu zgradu nedaleko od međunarodnog aerodroma u Lagosu, nakon čega se zapalio, a uzrok nesreće je bilo otkazivanje oba motora, što je posada aviona prijavila pre udesa.

Spasilačke ekipe danas su potvrdile da je u udesu na licu mesta poginulo svih 153 putnika i članova posade, ali i da se ukupan broj nastradalih povećao na 157, pošto su potvrdile smrt još najmanje četiri osobe, koje su stanovale u zgradi u koju je avion udario, preneo je AFP.Broj poginulih bi mogao biti i veći, pošto se strahuje da ispod ruševina ima još nastradalih, a situaciju dodatno otežava opasnost od rušenja obližnje zgrade koja je oštećena prilikom udesa.

Među poginulima putnicima i članovima posade aviona ima dosta stranaca, među kojima šestoro Kineza, jedan Indijac i nepreciziran broj Amerikanaca, navodi AFP, dodajući da je pilot bio Amerikanac, a kopilot Indijac.

Nigerijski mediji su javili da je ovo najteža nesreća u zemlji od 1992. godine, kada je u padu vojnog aviona odmah nakon poletanja u Lagosu poginulo oko 200 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track