PREDSEDNIK KINE OBRATIO SE NACIJI ZA NOVU GODINU: Dok je partija uz narod ići ćemo maršom generacije
Foto: AP 23 12 2016

Briga za narod

PREDSEDNIK KINE OBRATIO SE NACIJI ZA NOVU GODINU: Dok je partija uz narod ići ćemo maršom generacije

Planeta -

Kineski predsednik Si Djinping izjavio je danas da će njegova vlada nastaviti sa fokusom na smanjenje siromaštva i odlučnom odbranom teritorijalnih prava Kine.

Predsednik Kine je u tradicionalnom televizijskom obraćanju uoči Nove godine ukazao na značajna dostignuća svoje zemlje, kao što su najveći radioteleskop na svetu, misije za istraživanje svemira i rastuća liderska uloga u globalnoj politici.

"Ove Nove godine najviše sam zabrinut za poteškoće sa kojima se suočavaju narodne mase: kako jedu, kako žive, da li će moći da imaju dobru Novu godinu ili dobar Prolećni festival", rekao je on.

Govoreći ispred murala na kojem je prikazan Kineski zid, Si je rekao da je njegova administracija bila uspešan domaćin samita grupe G20 i uspešno napredovala sa državnom strategijom "Jedan pojas, jedan put".

On je rekao da je pre svega zabrinut za uslove života ljudi i obećao da će vladajuća Komunistička partija poboljšati zapošljavanje, unaprediti obrazovanje, stambeno zbrinjavanje i zdravstvenu zaštitu.

"Sve dok je partija uvek uz narod bićemo u mogućnosti da idemo dugim maršom naše generacije", rekao je Si Djinping.

Prema njegovim rečima, Kina je u 2016. zadržala miran razvoj dok je odlučno branila teritorijalni integritet i suverenitet, i pomorska prava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track