PRAVIO SAM SE MRTAV I PREŽIVEO: Libanac otkrio stravičan detalj pokolja u Istanbulu!
Foto: Printscreen Youtube

Terorista bio nemilosrdan

PRAVIO SAM SE MRTAV I PREŽIVEO: Libanac otkrio stravičan detalj pokolja u Istanbulu!

Planeta -

Libanac Fransoa al-Asmar, koji je u novogodišnjem terorističkom napadu u Istanbulu ranjen u rame, ispričao je agenciji Rojters kako je napadač na klub Reina pucao u ranjene ljude koji su ležali na podu.

"Prvo smo čuli jedan pucanj, pomislio sam da se radi o nekom pijanom ili ljutom čoveku, ali za par sekundi začula se vatra iz automatskog oružja", rekao je al-Asmar u razgovoru za agenciju Rojters, dodavši kako se, pošto je ranjen u rame, pravio mrtav kako napadač ne bi shvatio da je živ i upucao ga poput ostalih ranjenika.

"Skrivao sam se iza stola, sedio sam na podu, ali mi je rame ostalo izloženo. Neprekidno je pucao u ljude koji su bili na podu, pravio sam se mrtav, pa je mene preskočio", ispričao je al-Asmar.

Svoju priču iz kluba Reina Rojtersu se ispričao i Francuz Janis Turk: "Čim je ušao u klub, počeo je da puca i nije prestajao. Pucao je 20-ak minuta praktično bez prekida".

"Mislili smo da je više napadača jer pucnjava nije prestajala, a čule su se i eksplozije", dodao je Turk.

Prema forenzičkom izveštaju koji je objavio turski list Milijet, mnoge žrtve upucane su iz neposredne blizine, što dodatno potvrđuje izveštaje očevidaca prema kojima je terorista išao od jedne do druge ranjene osobe i pucao u njih izbliza.

Mehmet Jilan, koji radi kao konobar u klubu Reina već 12 godina, rekao je da se napadač odmah nakon upada u klub uputio prema delu kluba u kojem uvek ima najviše ljudi.

"Čim je upao, odmah je krenuo nalevo, prema delu u kojem po pravilu ima više ljudi. Pitam se da li je već bio ovde ranije i kako je znao gde treba da ide", rekao je Jilan u razgovoru, pa dodao: "Pucao je nasumično, ali je ipak ciljao u gornje delove tela. Nije želeo samo da ih povredi."

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track