ERDOGAN SKUPO PLAĆA CENU SVOJE DIKTATURE: Posle puča na ključnim mestima su podobni, a ne sposobni!
Foto: AP

U Turskoj se dogodila 44 teroristička napada u 2016.

ERDOGAN SKUPO PLAĆA CENU SVOJE DIKTATURE: Posle puča na ključnim mestima su podobni, a ne sposobni!

Planeta -

ANKARA - Tek što je počela 2017. godina, u Turskoj se dogodio još jedan veliki teroristički napad i sve je više onih koji se pitaju da li i koliko predsednik Redžep Tajip Erdogan uopšte kontroliše situaciju u svojoj zemlji.

Tokom 2016. u Turskoj su se dogodila 44 teroristička napada s ljudskim žrtvama, a čak dve trećine njih organizovane su posle neuspelog pokušaja vojnog puča.Velika represijaUpravo je neuspeli vojni puč prošlog leta označio početak velike represije protiv zaverenika i njihovih simpatizera. Erdogan je pokazao da vlada čeličnom pesnicom i uhapšeno je na desetine pripadnika vojske i policije pod optužbom da su deo zavereničke grupe. Dok je Erdogan stezao pesnicu u borbi protiv pučista, džihadisti su intenzivirali napade. Terorizam je postao skoro svakodnevica. Samo u poslednje tri nedelje u Turskoj su izvedena četiri velika teroristička napada, u kojima je poginulo više od sto osoba.Dok predsednik Erdogan opsesivno lovi simpatizere sveštenika Fetulaha Gulena, kurdski teroristi i džihadisti iz Islamska država gotovo neometano izvode terorističke napade.

Počast žrtvama... Cveće na mestu napada
Počast žrtvama... Cveće na mestu napada

Upozorenje iz Rusije

Čistka u bezbednosnim službama na ključna mesta očigledno je dovela ljude koji nisu dorasli zadatku - borbi protiv terorizma.Koliko je ta pojava rasprostranjena, najbolje svedoči vest s kraja 2016. godine, kad je javnost bila šokirana vešću da je u Istanbulu uhapšen Senol Buran, šef kantine poznatog turskog opozicionog lista Džumhurijet, zbog „vređanja šefa države“, posle izjave da bi odbio da posluži čaj predsedniku Erdoganu.

Krvava 2016.VELIKI NAPADI U TURSKOJ17. februar - Eksplozija automobila u Ankari, 29 mrtvih i 60 ranjenih13. mart - Eksplozija na autobuskoj stanici, 37 mrtvih i 125 ranjenih12. maj - Eksplozija kamiona-bombe, 16 mrtvih i 23 ranjenih28. jun - Napad na aerodromu u Istanbulu, 43 mrtvih, više od 200 ranjenih10. decembar - Eksplozija kod stadiona Bešiktaša u Istanbulu, 44 mrtvih19. decembar - U Ankari ubijen ruski ambasador Andrej Karlov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track