(VIDEO) OSVEŽENJE U NOVOJ BELOJ KUĆI: Rijaliti zvezda Omaroza nova Trampova pomoćnica
Foto: Reuters

Već radila za Ala Gora

(VIDEO) OSVEŽENJE U NOVOJ BELOJ KUĆI: Rijaliti zvezda Omaroza nova Trampova pomoćnica

Planeta -

NJUJORK - U kabinetu novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa u Beloj kući od 20. januara radiće i američka rijaliti zvezda Omaroza Manigo, koju je upravo Tramp proslavio, kao i njegov dugogodišnji telohranitelj Kit Šiler.

CNN navodi da je Trampov tim juče popodne saopštenjem obavestio javnost da će ova uticajna 43-godišnja Afroamerikanka, koja voli da je zovu samo Omaroza, bez pominjanja prezimena, biti pomoćnica predsednika SAD i direktorka komunikacija Kancelarije za javno angažovanje i međuvladine poslove Bele kuće, gde će se baviti kontaktima sa zajednicom.

Omaroza je bila direktorka Trampove predizborne kampanje među članovima afroameričke zajednice, a postala je poznata kada je u njegovom rijaliti šou programu "Šegrt" izdržala devet nedelja kao takmičarka pre nego što ju je "otpustio".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

CNN navodi da su oni ostali bliski i posle toga, a prema podacima dostupnim na internetu Omaroza je u međuvremenu učestvovala u više od 20 rijaliti programa, uključujući i Trampovog "Poznatog šegrta" i "Ol stars" verziju ovog programa, a postoji i rijaliti šou koji nosi njeno ime.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

CNN, gde je Omaroza politički komentator, navodi da ovo nije njeno prvo angažovanje u Beloj kući, pošto je već radila u kabinetu bivšeg potpredsednika SAD Ala Gora za vreme administracije predsednika Bila Klintona. Ona nije oduvek Trampova pristalica, što se vidi i iz njenog tvita iz novembra 2014. kada je napisala "Ja sam spremna za Hilari (Klinton). A vi? uz #Hillary2016".

Donald Tramp i Kit Šiler (Foto Printscreen YouTube/Inside Edition)
Donald Tramp i Kit Šiler (Foto Printscreen YouTube/Inside Edition)

Američki Politiko (Politico.com) navodi da je Tramp izabrao direktora svoje privatne službe za obezbeđenje Kita Šilera za zamenika pomoćnika predsednika SAD i direktora operacija u Ovalnom kabinetu. Navodi se da Šiler radi za Trampa od 1999, kada ga je mogul tržišta nekretnina angažovao kao telohranitelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track