Sektaši pojeli tri žene da pročiste duše

Kanibali optuženi

Sektaši pojeli tri žene da pročiste duše

Planeta -
Brazilski bračni par i još jedna žena birali žrtve koje su vodile "nečist" život

BRAZILIJA - Troje Brazilaca optuženi su da su ubili tri žene i njihovo meso pojeli tokom obreda kojim su hteli da pročiste duše i zaustave povećanje broja stanovnika, saopštila je brazilska policija.

Sud je u utorak podigao optužnicu protiv jednog bračnog para i još jedne žene zbog toga što su u periodu od 2008. do 2012. u državi Pernambuko, na severoistoku Brazila, ubili tri žene koje su imale između 17 i 31 godine.

"Optuženi su priznali da su jeli meso žrtava", rekao je portparol policije Paolo Berenger novinarima, dodajući da istražitelji proveravaju da li su umešani u smrt još četiri osobe.

On je kazao da su osumnjičeni, kojima preti maksimalna kazna od 30 godina zatvora, rekli da su članovi sekte "Kartel" i da su ubistva počinili sa ciljem da zaustave rast populacije, navodi AFP.

"Njihov način rada sastojao se u tome da izaberu žrtve koje su vodile "nečist" život i da im priđu nudeći im posao, a onda ih ubiju", objasnio je Berenger.

Policija je identifikovala optužene kao Žoržea da Silveiru i Izabel Pireš, bračni par u ranim 50-in godinama, i Brunu da Silvu (25).

Njih troje su uhapšeni u aprilu kada je policija pronašala Da Silveirin rukopis na 50 strana naslovljen "Ispovesti jednog šizofrenika". U njemu su opisani akti kanibalizma sa crtežima i objašnjenjima.

http://www.youtube.com/watch?v=4V34Bdp6hqs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track