(VIDEO) EKSPLOZIJA U IZMIRU: Četvoro mrtvih, ranjeno deset osoba!
Foto: Printscreen Twitter/@avcierkan

Nov napad u Turskoj

(VIDEO) EKSPLOZIJA U IZMIRU: Četvoro mrtvih, ranjeno deset osoba!

Planeta -

Turska policija ubila je danas dvojicu osumnjičenih napadača u Izmiru posle eksplozije ispred zgrade suda u tom turskom gradu na obali Egeja. U napadu su stradali i radnik suda i jedan policajac, a najmanje 10 osoba je ranjeno, javili su turski mediji.

Policija traga i za trećim napadačem. Lokalni zvaničnici su saopštili da je eksplodirala automobil-bomba a prema poslednjim informacijama poginuo je jedan policajac i zaposleni u sudu. Guverner Izmira izrazio je sumnju da iza napada stoji kurdska PKK.

Pozivajući se na bolničke izvore, Rojters prenosi da je 10 ljudi ranjeno. Turski mediji navode da je eksplozija odjeknula ispred ulaza koji koriste sudije i tužioci.

Najmanje jedno vozilo gori u blizini sudnice u gradu. Ambulantna vozila su već na licu mesta. U ovaj napad umešan je osim dva ubijena napadača još jedan čovek za kojim se traga.

Auto je navodno eksplodirao baš ispred zastave Turske, a eksplozija je oštetila više drugih vozila. Tu se inače parkiraju sudije i tužioci, izveštava CNN Turk.

Ovo je poslednji u nizu napada koji su potresli Tursku. Većinu su izveli pripadnici Islamske države ili kurdski ekstremisti. U novogodišnjoj noći 39 osoba je ubijeno u noćnom klubu u Istanbulu, podseća AP.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: NA IVICI SUKOBA? PUTIN PRETI NUKLEARKAMA! Tramp odmah reagovao! SAD spremne da odgovore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja