Samoubilačka trojka raznela 22 osobe

Bombaški napad

Samoubilačka trojka raznela 22 osobe

Planeta -
Prvi bombaš samoubica najpre detonirao motor pun eksploziva, a okupljenoj masi potom prišla još dvojica i aktivirala eksploziv

KANDAHAR - Trojica bombaša samoubica ubili su u Kandaharu 22 osobe na prašnjavoj pijaci koja je postala jeziv prizor krvi i ljudskih tela, saopštile su tamošnje vlasti.

Predstavnik za štampu talibana Kati Jusef Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad u kojem je povređeno 50 civila. Eksplozija se dogodila pet kilometara od glavne kapije velike vojne baze kojom upravlja strana vojna koalicija pod vođstvom SAD i oko 500 metara od avganistanske vojne baze.

Jedan bombaš samoubica detonirao je najpre motor pun eksploziva, rekao je zamenik šefa policije provincije Kandahar Rahmatulah Atrafi. Potom, kada su na mesto eksplozije došli prolaznici da pomognu povređenima, dvojica muškaraca su im prišla i aktivirala eksploziv. Među poginulima u glavnoj ulici u istočnom delu grada su osmorica radnika obezbeđenja, dodao je.

Posle eksplozija na ulici su ostali delovi tela, cipele, konzerve, ostaci hrane i stakla iz tri prodavnice uništene u napadu.

U NATO napadu izginuli žene i deca

U jutrošnjem vazdušnom napadu NATO na položaje ekstremista u istočnom Avganistanu ubijeni su stanovnici koji su prisustvovali jednom venčanju, među kojima ima i žena i dece.

NATO je saopštio da je izveo napad nešto pre zore u oblasti Baraki Barak u provinciji Logar na kuću lokalnog vođe talibana, i da nemaju informacije da su stradali civili.

NATO navodi da bombardovanje bilo "precizno" posle pobunjeničkog napada na koalicione snage i avganistansku vojsku, i da su brojni pobunjenici ubijeni i zaplenjena veća količina oružja.

Pomoćnik šefa policije u Logaru međutim, rekao je da je u napadu na dve kuće ubijeno "sedam pobunjenika i 18 civila" i potvrdio da je napad izveden pošto su talibani pucali na koalicione snage.

Portparol Isafa rekao je agenciji Frans pres da se prikupljaju podaci da se utvrdi šta se dogodilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track