OŠTAR ODGOVOR RUSIJE Marija Zaharova: Ruski hakeri upali u Obamin mozak!
Foto: Profimedia

Optužbe iz SAD

OŠTAR ODGOVOR RUSIJE Marija Zaharova: Ruski hakeri upali u Obamin mozak!

Planeta -

MOSKVA - Ruski vrh ponovo je juče odbacio navode američkih obaveštajnih agencija da su Rusija i predsednik Vladimir Putin uticali na izbore u SAD.

- Izveštaj američkih službi o ruskom mešanju u izbore je neprofesionalan i ne sadrži nikakve dokaze. Rusija je ozbiljno umorna od ovakvih optužbi, koje zaista podsećaju na lov na veštice, kakav je Amerika već imala u prošlosti i kojeg se dobro sećamo - rekao je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

Dok je on bio blag, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova bila je mnogo oštrija.- Izgleda mi da su ruski hakeri hakovali samo dve stvari u SAD - mozak Baraka Obame i sam izveštaj o ruskim hakerima - objavila je Zaharova.

U verziji izveštaja za javnost navodi se da ruski napori da utiču na izbore predstavljaju „najnoviji izraz želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak SAD“. Tvrdi se da je mešanje lično naredio Putin.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je imao sličnu reakciju na izveštaj kao Peskov.

- Teško su poraženi na izborima. Pobedio sam u više okruga na izborima nego Ronald Regan. Oni su veoma posramljeni. Donekle, to je lov na veštice. Oni se samo fokusiraju na to - rekao je Tramp.

Barak ObamaDONALDE, PUTIN JE NEPRIJATELJOdlazeći predsednik SAD Barak Obama poručio je svom nasledniku Donaldu Trampu da je ruski lider Vladimir Putin neprijatelj:- Verujem da su Rusi pokušali da utiču na izbore. Tramp mora da shvati da smo mi na istoj strani, a Putin nije u našem timu. Mediji su imali više poverenja u Putina nego u Amerikance, to ne sme da se dešava.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track