(VIDEO) LEDENI PAKAO U EVROPI: Ciča zima ubila 48 ljudi!
Foto: Reuters

Smrzavanje

(VIDEO) LEDENI PAKAO U EVROPI: Ciča zima ubila 48 ljudi!

Planeta -

Hladni talas koji vlada Evropom od kraja prošle nedelje, s polarnim temperaturama, odneo je 48 života, većinom u Poljsko i to uglavnom migranata i beskućnika.

U Poljskoj je do sada od hipotermije umrlo 10 ljudi, čime se broj preminulih od zime popeo na 65. U nekim regionima te zemlje temperatura je pala na minus 20 stepeni Celzijusovih.

I Grčka i Italija suočavaju se sa ledenim talasom i u obe zemlje zabeleženo je više smrtnih slučajeva od hipotermije, većinom među migrantima. Grčka, koja na svojoj teritoriji ima više od 60.000 sirijskih izbeglica, mnoge migrante prebacila je u improvizovana naselja i šatore sa grejanjem.

Već treći dan sneg i poledica parališu saobraćaj u Istanbulu. Bosfor je zatvoren za brodove, a stotine letova je otkazano. Brodovi između evropske i azijske strane ne saobraćaju, a škole su zatvorene u većem delu Istanbula.

Škole su zatvorene u gradovima u centralnom Sibiru, ali je nastava počela u Moskvi, gde se temperatura povećala za sedam stepeni, pa je sada izmereno minus 20 stepeni Celzijusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track