PESKOV: Rusija spremna za dijalog sa SAD čak i uz sankcije!
Foto: AP

PESKOV: Rusija spremna za dijalog sa SAD čak i uz sankcije!

Planeta -

MOSKVA - Moskva je spremna na dijalog sa Vašingtonom o normalizaciji bilateralnih odnosa čak i u uslovima sankcija, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je to rekao odgovarajući na pitanje da li je ukidanje antiruskih ograničenja neophodan uslov za poboljšanje odnosa između Rusije i SAD, prenosi Tass.

Portparol Kremlja je ocenio da su bilateralni odnosi sada "na najnižoj tački" i da "za njihovu normalizaciju postoje potpuno drugačiji formati".

"Svakako, sankcije su element koji veoma negativno utiče na bilateralne odnose, ali čak i u uslovima sankcija, bez sumnje, Moskva bi pozdravila bilo kakve mogućnosti za dijalog i spremna je za to", istakao je Peskov. On je naveo i da su nove sankcije koje su uvedene u vezi sa zakonom Magnicki - još jedan korak usmeren ka daljem pogoršanju odnosa između Rusije i SAD, prenosi ruska agencija. Prema njegovim rečima, predloženi zakon američkog Senata o uvođenju sankcija Rusiji zbog optužbi da je pokušala da utiče na američke predsedničke izbore predstavlja pokušaj da se još više naškodi odnosima između dve zemlje, navodi Rojters.

"To je unutrašnja stvar SAD, ali mi vidimo kontinuirane pokušaje da se isključi bilo kakva vrsta dijaloga između naše dve zemlje i pokušaje da se, udarcem za udarcem, pričini dalja šteta izgledima za naše bilateralne odnose", istakao je Peskov odgovarajući na pitanje u vezi sa tim zakonom.

Republikanski senator Džon Mekejn i demokratski senatori Ben Kardin i Robert Menendez u ponedeljak su najavili da će uvesti zakon o nametanju "opsežnih" sankcija Rusiji zbog njenih navodnih pokušaja da utiče na izbore za predsednika SAD 2016, podseća britanska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track