(VIDEO) NIŠTA BEZ NJEGA: Baloni s Trampovim frizom simbol kineske Godine petla!
Foto: Printscreen YouTube

Slučajnost?

(VIDEO) NIŠTA BEZ NJEGA: Baloni s Trampovim frizom simbol kineske Godine petla!

Planeta -

PEKING - Radnici firme u istočnom kineskom gradu Žeđijangu ubrzano rade da bi, uoči proslave Godine petla, koja počinje 28. januara, ispunili narudžbine klijenata za velikim balonima na naduvavanje u obliku petla koji neodoljivo podsećaju na novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa.

Dosad je proizvedeno 30 balona visokih i do 20 metara, kaže menadžer u proizvodnom pogonu firme "Kajle inflejtabl prodakts" Li Haijan, koji tvrdi da je sličnost petla sa Trampom čista slučajnost.

Li smatra da će Kinezi petla povezivati isključivo s horoskopskim znakom, prenosi Hina. On nije objasnio šta je nadahnulo dizajnera, ali lokalni mediji tvrde da baloni liče na skulpturu petla postavljenu krajem decembra prošle godine ispred jednog kineskog trgovačkog centra.

Petao umesto kreste ima prepoznatljiv pramen poput onog na glavi Donalda Trampa, a krilima oponaša i položaj ruku tipičan za Trampa. Kosa i stopala skulpture su zlatne boje.

Tramp će dužnost preuzeti 20. januara, nedelju dana pre početka lunarne nove godine, kada će Kinezi obeležiti početak Godine petla. On nije baš najsrećnije počeo s politikom prema Kini otkako je izabran za šefa Bele kuće, pišu američki mediji. Između ostalog je odgovorio na telefonski poziv tajlandske čelnice, što je izazvalo oštre reakcije Pekinga, i ukorio Kinu zbog vojnih operacija u Južnom kineskom moru, kao i zbog "manipulisanja juanom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track