(VIDEO) UBIO 31 ČOVEKA I ŠESTORO DECE: Turski avion pao zbog greške pilota!
Foto: AP

Tragedija u Kirgistanu

(VIDEO) UBIO 31 ČOVEKA I ŠESTORO DECE: Turski avion pao zbog greške pilota!

Planeta -

BIŠKEK - Transportni avion turske kompanije srušio se danas na naselje u Kirgiziji zbog greške pilota, prvi su rezultati istrage koje su saopštili lokalni zvaničnici.

"Prema preliminarnim informacijama, avion se srušio zbog greške pilota", rekao je zamenik premijera Muhametkali Abulgazijev na briingu, koji je emitovan na državnom televiziji, a preneo AFP.

Većina 37 stradalih, medju kojima šestoro dece, stanovnici su sela nedaleko od Biškeka na koje se srušio avion pri pokušaju sletanja po gustoj magli.

Jedan od svedoka, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je za AFP da su u padu aviona poginule čitave porodice, uključujući decu.

Avion tipa "boing 747" pao je nedaleko od aerodroma Manas, južno od kirgistanske prestonice Biškek, usmrtivši stanovnike naseljenog područja kao i one koji su se nalazili u avionu, prenosi AP.

Usled slabe vidljivost srušio se u naseljeno područje u 7.31 po lokalnom vremenu, kada je većina stanovnika spavala. Kirgistanski ministar za vanredne situacije Kubatbek Bronov rekao je ranije novinarima da je jutros na aerodromu Manas bilo maglovito, ali da vremenski uslovi nisu bili kritični.

Pri padu aviona oštećeno je 15 kuća u selu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track