PONOSAN I SAMO SVOJ: I pre inauguracije Tramp promenio predsedničku tradiciju
Foto: Reuters

Vetar promene

PONOSAN I SAMO SVOJ: I pre inauguracije Tramp promenio predsedničku tradiciju

Planeta -

VAŠINGTON - Donald Tramp sutra ulazi u Belu kuću na isti način na koji je ušao i u trku za predsednika: prkosan, necenzurisan, nevezan tradicijom i potpuno uveren da je na pravom putu.

Tramp je tokom 10 nedelja, otako je na izborima izabran za 45. predsednika SAD, kršio decenijama ustanovljen diplomatski protokol, šokirao poslovni svet, testirao davno ustanovljena etička pravila i nastavio svoj borbeni stil odgovaranja na svaku uvredu ličnim napadom, i preko Tvitera i lično, navodi danas agencija Asošiejtid pres (AP).

I pre nego što je položio zakletvu, Tramp je promenio samu prirodu predsedničke funkcije, rušeći konvencije i neispunjavajući ono što se očekuje od svetskog lidera.

OVAKO ĆE IZGLEDATI TRAMPOVA INAUGURACIJA 900.000 ljudi, muzičari, mažoretkinje a dolazi čak i Hilari

Bivši predsednici opisivali su svoj prvi ulazak u Ovalnu sobu preovladavajućim osećajem skrušenosti, kada im je u trenutku postalo jasno koliko je teška njihova nova uloga.

Tramp je tranzicioni period proveo dokazujući da on na stvar gleda drugačije: umesto da se on promeni za funkciju, kaže, funkcija će se promeniti za njega, piše AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track