Kućna pomoćnica maznula bogatašu milion evra

Kućna pomoćnica maznula bogatašu milion evra

Planeta -
Tužilaštvo naložilo je odeljenju za borbu protiv finansijskog kriminala da proveri da li je pokradeni bogataš prijavio novac koji je držao u sefu u svojoj vili u Atini

ATINA - Jedan grčki preduzetnik, kome je kućna pomoćnica ukrala milion evra, prinuđen je sada da poreskoj upravi dokaže poreklo tog novca, javlja grčka novinska agencija Ana.

Tužilaštvo u Atini naložilo je odeljenju za borbu protiv finansijskog kriminala (Sdoe) da proveri da li je pokradeni bogataš prijavio novac koji je držao u sefu u svojoj vili u Atini.

Žrtva krađe, vlasnik kompanije informatičkog materijala, čije ime nije objavljeno, izjavio je policiji da novac potiče od nedavne prodaje nepokretnog dobra.

Objasnio je da ga je zadržao u kući, jer je planirao da uskoro obavi novu transakciju i smatrao da je njegov kućni sef sigurniji od trezora banke, imajući u vidu nestabilnu ekonomsku situaciju u zemlji.

Istraga protiv njega je pokrenuta posle ovonedeljnog hapšenja kućne pomoćnice, 33-godišnje Gruzijke. Na osnovu njenog iskaza, policija je uspela da uđe u trag polovini ukradenog novca kod jednog perača automobila u Atini.

Uhapšena žena je ispričala policiji da su ostatak novca, ona i dvojica njenih pomagača, investirali u kupovinu placa u Gruziji. Borba protiv utaje poreza jedan je od prioriteta koje prezadužena Grčka mora da ispuni prema zahtevima EU i MMF.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track