(VIDEO) PRVE TRAMPOVE REČI: Satrćemo islamiste, poštovaćemo druge zemlje i vratićemo američki san!
Foto: Reuters

Novi predsednik SAD

(VIDEO) PRVE TRAMPOVE REČI: Satrćemo islamiste, poštovaćemo druge zemlje i vratićemo američki san!

Planeta -

Nakon inauguracije novi predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će građani SAD sada imati šta da slave, jer do sada nisu imali.

"Obični građani širom Amerike nisu imali šta da slave, ali sve će se to promeniti upravo sada, od momenta ove ceremonije. To je momenat vaše pobede, ona pripada vama!", rekao je Tramp.

"Današnja ceremonija je posebno značajna, jer ne predajemo vlast jedne administracije drugoj, nego predajemo vlast Vašingtona narodu!", naglasio je novi predsednik SAD.

Tramp je objasnio da je "Vašington procvetao, ali narod nije dobio ništa od tog profita!".

"Decenijama smo obogaćivali inostranu proizvodnju na račun sopstvene... Štitili smo tuđe granice, umesto svojim. Jedna za drugom fabrike su zatvarane, a proizvodnja je odlazila u inostranstvo... Bogatstvo srednje klase je nestalo i podeljeno po drugim zemljama sveta. Sve je to sada prošlost, gledaćemo samo u budućnost", obećao je Tramp.

On je rekao da će Amerika biti ponovo u prvom planu."Amerika će ponovo početi da pobeđuje kako nikada do sada nije pobeđivala... Vratićemo naš san!", rekao je Tramp.

Novi predsednik je kritikovao i establišment, rekavši da je štitio sebe a ne Amerikance.

"Imamo jedno srce i jedan dom, i zajedničku svetlu budućnost. Ja sam se danas zakleo svim Amerikancima. Zemlja služi da štiti interese i potrebe naroda", rekao je američki predsednik.

On rekao da će prioritet imati američki interesi u spoljnoj politici,u trgovini, i investicijama, dodavši da će se boriti za Ameriku do poslednjeg daha.

"Satrćemo islamski ekstremizam, uklonićemo ga s lica zemlje. Kada je Amerika jedinstvena, ona se ne može zaustaviti. Imamo pouzdanu zaštitu, nemamo čega da se bojimo. Nas će štititi naši vojnici. Čuvaće nas Gospod! Treba da sanjamo velike snove", rekao je on.

Tramp je pozvao Amerikance da se ujedine.

"Došao je čas u kom moramo da delujemo. Ne dozvolite nikome da kaže da je to nemoguće. Ako se Amerikanci ujedine, ništa nam neće nauditi. Počinje novi milenijum, moramo da zaštitimo zemlju od bolesti, od siromaštva, da iskoristimo nove vidove energije", rekao je on.

Tramp je dodao da SAD više neće ništa nametati drugim zemljama, dodavši da će Vašington težiti prijateljstvu sa drugim državama, i da su svesni toga da sve zemlje imaju svoje interese koje moraju da štite.

(E.P.K./Sputnjik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Sve američke inauguracije: Zanimljive činjenice koje niste znali!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track