Najnovije vesti

RUSIJA POZVALA SAD NA PREGOVORE: Amerika ipak ne šalje delegaciju na razgovore o Siriji!
Foto: Shutter

Imaju neodložna posla

RUSIJA POZVALA SAD NA PREGOVORE: Amerika ipak ne šalje delegaciju na razgovore o Siriji!

Planeta

Američki Stejt department saopštio je danas da neće poslati delegaciju na pregovore o Siriji u kazahstanskoj prestonici Astani iduće nedelje, a kao razlog je naveo hitne obaveze u vezi sa tranzicijom vlasti u Vašingtonu.

Vršilac dužnost portparola Stejt departmenta Mark Toner rekao je da će Sjedinjene Američke Družave na tim pregovorima predstavljati američki ambasador u Kazahstanu Džordž Krol, prenosi Rojters.

"S obzirom na to da smo imali predsedničku inauguraciju i na hitne obaveze u vezi sa tranzicijom, delegacija iz Vašingtona neće učestvovati na konferenciji u Astani", naveo je Toner.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov saopštio je 19. januara da su SAD pozvane na predstojeće razgovore o sirijskom konfliktu u Astani, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

Lavrov je početkom ove nedelje rekao da je ispravno da se američka strana pozove na razgovore o Siriji u Astani, navodeći da na taj način Moskva nastoji da konsoliduje režim prekida vatre i doprinese procesu političkog rešenja.

"Pripremamo sastanak u Astani u formatu Rusija-Turska-Iran. Smatramo da je ispravno da se na ovaj sastanak pozovu predstavnici UN i predstavnici nove američke administracije", izjavio je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...